Ondernemerschap
- door Redactie
- Geen reacties
Er zijn dit jaar 202 locaties in Nederland die een Blauwe Vlag mogen ophangen, waarmee ze aangeven dat hun jachthaven of strand voldoet aan duurzame standaarden. In 2024 werd de vlag nog op 200 locaties gehesen in 2023 lag het...
De vraag naar alcoholvrije dranken groeit explosief. Toch blijft het aanbod in veel restaurants en op terassen achter. Volgens onderzoek van NielsenIQ en de Nederlandse Brouwers laat de horeca hierdoor jaarlijks tot wel € 437 miljoen aan extra omzet liggen....
Efteling heeft de eerste stoomtrein geëlektrificeerd. De ombouwoperatie van stoomtrein Aagje heeft een jaar in beslag genomen en in uitgevoerd in Engeland. Daar kreeg de trein een bijna onzichtbare metamorfose in de vorm van een elektrische aandrijving. Een aanpassing die...
In de kwartaalupdate van de Rabobank wordt een genuanceerd beeld geschetst van de recreatiesector. De hotelsector, vooral in de grote steden, profiteert dit jaar van enkele grote evenementen. Restaurants en fastfood hebben nog altijd te maken met hoge kosten waardoor...
De Recreatie Verkiezingen 2025 zijn officieel van start! Tot en met 14 september kunnen leerbedrijven, praktijkopleiders en medewerkers binnen de recreatiesector genomineerd worden via www.recreatieverkiezingen.nl. Een welverdiend podium voor de mensen en organisaties die zorgen dat Nederland kan genieten van...
Koninklijke Burgers’ Zoo zet kunstmatige intelligentie in om de klantenservice te verbeteren. In samenwerking met Watermelon, ontwikkelaar van AI-agentplatformen, heeft het dierenpark de digitale klantenservice grotendeels geautomatiseerd. Door de inzet van de AI-agent kan het dierenpark het stijgende aantal bezoekersvragen...
Vanaf 25 juni 2025 verandert de wetgeving rond selfservice-oplossingen ingrijpend door de inwerkingtreding van de European Accessibility Act. Wat betekent dit voor organisaties die werken met kiosken, digitale bestelzuilen en andere selfservice-toepassingen? Tijdens de Week van de Self Service –...
Op dinsdag 13 mei organiseert Pleisureworld een kennistafel over de energiehuishouding op vakantieparken. De nieuwste ontwikkeling op dat gebied zijn de systemen die het mogelijk maken om geheel of gedeeltelijk onafhankelijk te worden van traditionele leveranciers van stroom en gas...
Een hotelgast vraagt vanaf bed om de gordijnen te openen, bestelt roomservice en reserveert met één zin een tafel in een Italiaans restaurant. Geen medewerker komt eraan te pas. Voice AI, ooit een gimmick, groeit uit tot spil in het...
De ontwikkelingen in Artificial Intelligence (A.I.) volgen elkaar razendsnel op. Dit keer zoomt Chris van Vleuten in op ''Vibe Coding'. Dit is een compleet nieuwe manier om bijvoorbeeld websites, apps, nieuwsbrieven, softwaretoepassingen en AI-tools te kunnen bouwen. Dat zorgt voor...
Jeroen Hermsen van Fresh Hospitality heeft de exploitatie overgenomen van restaurant De Houtzagerij op EuroParcs De Wije Werelt in Otterlo. In Fresh Hospitality heeft EuroParcs een enthousiaste uitbater gevonden voor de komende jaren. De overeenkomst is voor een periode van...
In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is er een rapport opgesteld waarin diverse mogelijkheden voor verduurzaming van het recreatief reisgedrag worden besproken. De consument, de aanbieders van recreatie en toerisme, de transportsector en de overheid zijn allemaal...