Efteling lanceert vernieuwde faciliteitenkaart voor mensen met een beperking

Met ingang van 6 mei is de Efteling gestart met een nieuwe Beta versie van de faciliteitenkaart; entree voor mensen met een beperking. De nieuwe faciliteitenkaart is gekoppeld aan het Efteling account en wordt gepersonaliseerd. De Efteling noemt als belangrijkste winst; ‘de verbeterde gastbeleving’. Vorig jaar waren er ook problemen met misbruik van de kaart door mensen die wilden voordringen.

Het gebruik van de faciliteitenkaart levert geen tijdswinst op in de wachtrijen. Daarop zullen ook de Efteling medewerkers toezien. Daarmee is het meteen ook voor ‘voordringers’ niet meer interessant om een kaart aan te vragen.

Ondersteuning op maat

De vernieuwde faciliteitenkaart wordt gepersonaliseerd en gekoppeld aan het Efteling-account in de app. Gasten met een beperking geven zelf aan welke dingen zij zelfstandig kunnen doen of bijvoorbeeld met behulp van een begeleider of medewerker. Zo wordt ingespeeld op meerdere vormen van beperking die gasten kunnen ervaren.

Via de Efteling-app wordt duidelijk aangegeven welke attracties bezocht kunnen worden door de gast.

Gasten met een beperking laten vervolgens hun faciliteitenkaart zien bij de attractie. Daarmee is alles in één oogopslag duidelijk voor de medewerker en dat draagt bij aan het gebruiksgemak voor de gast én medewerker.

“De faciliteitenkaart is vernieuwd om gasten met een beperking (en hun eventuele begeleiders) nóg beter op weg te helpen binnen de Wereld van de Efteling. Dat vinden we belangrijk omdat we iedere gast een 9+ beleving willen bieden.”

Efteling woordvoerder

Bij een tijdelijke beperking, bijvoorbeeld een blessure of breuk, kan dit ook aangegeven worden. In dat geval wordt de faciliteitenkaart ook tijdelijk toegevoegd aan het Efteling-account. 

Onderdeel van pakket aan maatregelen

De faciliteitenkaart is slechts één van de maatregelen die Efteling neemt om een bezoek voor iedereen laagdrempelig mogelijk te maken. Andere voorzieningen zijn o.a. parkeerplaatsen dicht bij de entree, aangepaste sanitaire voorzieningen, korting op een jaarabonnement en ondersteunende mobiliteit (b.v. scootmobielen).

Meer informatie: www.efteling.com/nl/park/informatie/bezoekers-met-een-beperking/plan-je-bezoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *