Port Zélande als voorbeeld voor grondige Center Parcs vernieuwing

Center Parcs is op Port Zélande begonnen met een ingrijpend project om parken, zowel huisjes als centrumvoorzieningen, grondig te updaten en renoveren. Voor de jongste gasten is er een nieuw Water Playhouse geopend. Op een persconferentie in mei van dit jaar liet directeur Benelux Paul Renders desgevraagd weten dat het geen optie is om de oudere huisjes helemaal af te breken en te vernieuwen.

Zie ook:
Center Parcs geeft toelichting op grootschalige investeringsplannen. (p.c. mei 2017)
Verkoop cottages Port Zélande biedt ruimte voor investeringen

De cottages

Port Zélande is een park dat in 1990 onder de merknaam Gran Dorado werd geopend. Veel van de vakantie-cottages stammen nog uit deze tijd. Parkmanager Patrick Bosman laat weten dat de renovatie zeer grondig is geweest: “De huisjes zijn van binnen volledig gestript en opnieuw ingericht. Het aandeel van de eenvoudigste klasse ‘comfort’ wordt teruggebracht naar 40%. Daarvoor komt er meer ruimte voor het premium en VIP segment. Dat past ook beter bij de huidige marktvraag naar méér luxe en comfort. Bij de VIP cottages is bijvoorbeeld een slaapkamer opgeofferd om plaats te maken voor een wellnessruimte.”

Inmiddels zijn 596 accommodaties gerenoveerd; dat betekent dat er nog 114 op de planning staan. Badkamers en toiletten zijn opnieuw ingericht met stijlvol modern sanitair, keukens zijn voorzien van nieuwe apparatuur, aanrechtbladen en kastjes, de huisjes zijn ingericht met nieuw meubilair en ook de inventaris, inclusief beddengoed, is vervangen. Verder zijn de cottages opnieuw geverfd en alle buitenterrassen onder handen genomen. Er zijn ook enkele ‘specials’ bijgekomen zoals 5 kinder-cottages, 10-persoons cottages met een kookeiland en 3 volledig gecertificeerde mindervalide bungalows. Vooral in het interieur is de nieuwe aanpak te zien.

Centrale voorzieningen

De meest in het oog springende investering is gedaan in het indoor Water Playhouse; een project waarvan het waterspel werd uitgevoerd door Van Egdom. De uitgebreide waterspeelhal is inmiddels een weekje geopend en nu al een grote hit onder de jongere kinderen. Simon van Dijk van Van Egdom vertelt dat er tegenwoordig steeds meer aandacht wordt besteed aan de aankleding van attracties en dat ook interactiviteit (zelf aan de knoppen zitten) een must is voor een succesvolle waterattractie. De oficiele opening werd verricht door Olympisch kampioen Maarten van der Weijden die samen met zijn dochtertje de speelzone ging uitproberen.

Ook de centrale hal ‘Market Dome’ heeft een grondige opknapbeurt ondergaan. We zien op enkele plekken wel dat het een uitdaging is om een oudere locatie volledig nieuw in te richten. Een systeemplafond bijvoorbeeld; die is wel te camoufleren (goed gelukt), maar niet eenvoudig volledig te vervangen.

In de haven van het park is een Aquapark geplaatst in samenwerking met een locale ondernemer. (a € 8 per uur) en hebben bezoekers in de afgelopen tijd al kennisgemaakt met allerlei nieuwe activiteiten, zoals paintball, doolhof, minigolf en outdoor-activiteiten.

Verder heeft Port Zélande op haar camping vier Lodgetenten geïntroduceerd, die aansluiten bij de glamping-trend. De tenten zijn ruim en stijlvol ingericht en van alle comfort zijn voorzien. Door de aanwezige verwarming zijn de glampingtenten jaarrond te gebruiken.

Meer informatie: www.centerparcs.nl/nl-nl/nederland/fp_PZ_vakantiepark-port-zelande?pl=nav

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *