Verkoop cottages Center Parcs Port Zelande biedt ruimte voor investeringen

Op 30 november verkochten Center Parcs en vastgoedinvesteerder Klaas Hummel 330 vakantiehuisjes op vakantiepark Port Zelande. In één jaar tijd zijn er inmiddels 564 huisjes in andere handen overgegaan. Het park blijft wel opereren onder de naam Center Parcs.

Een aanzienlijk deel van de vakantiehuisjes (241) wordt overgenomen door de Belgische vastgoedinvesteerder Home Invest Belgium. Zij werken samen met de Franse vastgoedfondsbeheerder Atream die investeert in 89 huisjes voor haar rekening neemt.

In totaal heeft de verkoop van de 564 vakantiewoningen en de centrale voorzieningen meer dan 140 miljoen euro opgebracht. In deze opbrengst is begrepen een bedrag van 25 miljoen euro dat zal worden aangewend voor de upgrading van het park. Door deze verkoop zal de upgrading die al in uitvoering is, gereed zijn voor het zomerseizoen van 2017.

In de overeenkomst met Home Invest Belgium is vastgelegd dat de cottages zullen gerenoveerd worden en gehuurd voor een periode van 15 jaar door Center Parcs op basis van een ‘triple net’ huurovereenkomst. De aanvangshuur bedraagt € 2,32 miljoen excl. BTW en zal jaarlijks geïndexeerd worden.

De cottages op Port Zelande maken deel uit van een complex van ongeveer 700 vakantiewoningen, omgeven door “centrale faciliteiten” (zoals een aqua mundo met recreatiezwembad, restaurants, winkels, speelpleinen, enz.), waarvan het beheer is toevertrouwd aan Center Parcs, dochteronderneming van de Franse groep Pierre & Vacances.

Upgrade Park
Als gevolg van deze transactie zal de upgrading van de woningen en de centrale voorzieningen van het vakantiepark versneld worden uitgevoerd. “Center Parcs Port Zélande wordt daarmee het eerste Nederlandse park dat volledig in de nieuwe luxe stijl van Center Parcs wordt gemoderniseerd, vergelijkbaar met de stijl van onze nieuwe parken in Frankrijk en Duitsland waarbij het unieke gastgevoel voorop staat. Het geeft ook een betere differentiatie van ons product omdat wij de samenstelling van de verschillende woningtypes aanpassen naar de huidige wensen van de markt. Door deze totale vernieuwing en upgrading verwachten we een nog breder publiek aan te trekken, waardoor de bezetting naar verwachting nog verder zal stijgen in deze zeer competitieve markt.”, meldt Mark Haak Wegman, Chief Executive Officer of Center Parcs. De bezettingsgraad van Center Parcs Port Zélande lag het afgelopen jaar al boven de 75 procent.

“Deze recordverkoop aan zowel particuliere als ook institutionele beleggers toont aan dat investeren in woningen van Center Parcs door zowel de particuliere als de institutionele markt, nationaal en internationaal wordt gezien als een aantrekkelijke investering. Dit komt
mede doordat Center Parcs marktleider is en een zeer sterk merk”, zegt Enrico de Koster CEO of Pierre et Vacances Property Investments.

Hochsauerland
Het volgende Center Parcs-project dat Center Parcs en Klaas Hummel willen verkopen is Center Parcs Hochsauerland, gelegen nabij Winterberg. De verkoop van 548 vakantiewoningen en 110 hotelappartementen in dit toeristische gedeelte van Duitsland is vorige week gestart. Het is de bedoeling dat na Port Zélande en Hochsauerland ook de woningen in een aantal andere vakantieparken van Center Parcs in Nederland, België en Duitsland zullen worden aangeboden aan particulieren en institutionele beleggers, met als doel het financieren van een grootschalige upgrading. Naar verwachting zal vakantiepark Center Parcs Zandvoort (554 woningen) het derde park van Center Parcs zijn dat wordt gemoderniseerd. Beide parken zijn eigendom van vastgoedmaatschappijen, die onderdeel zijn van Lapidus Holding van Klaas Hummel.

In juni 2016 vond er op dit park ook al een management buy out plaats van de jachthaven ‘Marina Port Zelande’.

Zie ook artikel: Center Parcs steeds meer op zoek naar private investeerders

Meer informatie:
Center Parcs Port Zelande
persbericht Home Invest Belgium (pdf)
www.lapidusholding.nl (Klaas Hummel)

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *