Mastercard bekijkt reisgedrag van 2024 en verder

Mastercard heeft onderzoek gedaan naar het reisgedrag van haar klanten en dit gepubliceerd in een overzicht. Het onderzoek laat goed de trends van 2024 zien en kijkt vooruit naar de toekomst.

In 2024 breekt de reissector grenzen. Tot en met maart 2024 bleven de consumentenuitgaven aan reizen sterk en is het passagiersverkeer enorm gestegen. Mastercard Economics Institute verwacht dat dit momentum zich zal voortzetten naarmate consumenten prioriteit geven aan betekenisvolle ervaringen en een groter deel van hun budget besteden aan reizen. Meer dan ooit worden consumenten door een sterke arbeidsmarkt in staat gesteld ervaringen met reizen bovenaan de lijst te omarmen.

Mastercard ontdekte dat reizigers hun reizen met een extra dag verlengen gedurende de twaalf maanden eindigend in maart 2024, vergeleken met dezelfde periode in 2019, wat een groeiend verlangen naar meer meeslepende en betekenisvolle reiservaringen benadrukt. Naast vliegreizen heeft ook het aantal cruisevakanties een buitengewone groei doorgemaakt, waarbij de records van 2019 zijn overtroffen.

Ondanks uitdagingen zoals fluctuerende wisselkoersen, zorgen over het klimaat en verschillende niveaus van betaalbaarheid, blijft de wens om te reizen sterk. Mensen worden steeds strategischer over hoe, wanneer en waar ze reizen, waarbij in 2024 aanzienlijke verschuivingen in reispatronen zullen optreden.

Nederlanders en Belgen zoeken goedkope zon en Europese steden

Onder Nederlanders en Belgen zijn voornamelijk Europese steden, zoals Wenen, Milaan en Kopenhagen in trek, maar ook de goedkopere zonbestemmingen zoals Turkije, Albanië en Kroatie. De grootste groei in populariteit onder Nederlanders is echter Indonesië. In Azië zijn verder Thailand en Japan nog erg in trek onder Nederlanders en Belgen.

Duitsland in trek door EK

De Duitse stad München is momenteel de absolute nummer één in snelstgroeiende reisbestemming ter wereld. De oorzaak hiervan is het Europees Kampioenschap voetbal wat in Duitsland georganiseerd wordt. Ook andere speelsteden, zoals Frankfurt, Hamburg, Berlijn zijn in trek dit voorjaar.

Travel Trends 2024: Breaking Boundaries

Het vijfde jaarlijkse reisrapport van het Mastercard Economics Institute, ‘Travel Trends 2024: Breaking Boundaries’, evolueert trends en de staat van reizen in 2024 en daarna.

Meer informatie: Mastercardservices.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *