Twee dagen gratis adviestraject over natuurlijk kapitaal

Duurzaam ondernemen, met respect voor de natuur, staat bij veel recreatiebedrijven hoog in het vaandel. Voor bedrijven vol goede bedoelingen, maar met bescheiden kennis op het gebied van duurzame maatregelen, is er een gratis tweedaags adviestraject mogelijk. Hierin kijken specialisten gericht naar de mogelijkheden en de effectiviteit op uw bedrijf.

Insectenhotel bij Landal GreenParks
Insectenhotel bij Landal GreenParks

Wat is natuurlijk kapitaal
Natuurlijk kapitaal is alles wat een bedrijf aan de natuur onttrekt of het nu hernieuwbaar is zoals hout of niet-hernieuwbaar zoals olie, of in de vorm van ecosysteemdiensten zoals waterzuivering en bestuiving. Oftewel: alle natuurlijke voorraden op deze wereld, waaronder geologie, bodem, lucht, water, ecosysteemdiensten en alle levende organismen (biodiversiteit).

Ook voor recreatiebedrijven
Veel recreatiebedrijven hebben volop met de natuur te maken. In het adviestraject kan bijvoorbeeld de belasting van de recreant op het natuurgebied aan de orde komen. Dat is in het verleden o.a. onderzocht voor branche-organisatie VeBON (buitensport). Maar ook de keuze van bouwmateriaal of de inpassing van een gebouw in de omgeving zijn onderwerpen die ter sprake kunnen komen. Na het tweedaagse adviestraject kan er ook een vervolgtraject worden opgestart waarin het advies concreet wordt gemaakt. Dat is dan uiteraard niet meer gratis, maar tijdens het consult kan wel worden bekeken of de ondernemer in aanmerking komt voor ondersteuning uit fondsen of subsidies.

De experts van de Helpdesk – afkomstig van CREM, Nyenrode Business Universiteit en ARCADIS

meer informatie:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (algemene uitleg over de gratis 2-daagse adviesmogelijkheid)
www.helpdesknatuurlijkkapitaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *