TV samenwerking voor Staatsbosbeheer en Beekse Bergen

De recreatiesector maakt steeds vaker de combinatie van een recreatief product met een televisie programma. Vorige week plaatsten we al een bericht over de samenwerking tussen  Julianatoren en RTL Telekids. Deze week maakten nog twee organisaties een samenwerking bekend; Staatsbosbeheer en Beekse Bergen.

kikker
Beekse Bergen
Beekse Bergen zoekt aansluiting met televisieprogramma’s voor kinderen. Het vakantiepark en Speelland staat het eerste weekend van juni in het teken van de kinderhelden die dagelijks op televisie voorbij komen. Van 5 t/m 7 juni organiseert Beekse Bergen allerlei activiteiten rondom programma’s van Zappelin. Bezoekers maken tijdens hun verblijf onder andere kennis met Jungalow, Bert&Ernie, Kikker en Nijntje. Overnachten kan tijdens dit weekend in een comfortabele Jungalow of luxe Big Five-safaritent.

Programma
Op vrijdag 5 juni kunnen kinderen aan de slag met een Zappelin-knutselwerkje om alvast in de stemming te komen. Zaterdag 6 juni begint het activiteitenprogramma om 10.00 uur met ‘Zwijntjestijd’ en aansluitend een kleurplatenwedstrijd, het grote Zappelin-spel wordt gespeeld en van 17.00 tot 19.00 uur is het Zappelin-kinderbuffet geopend in de Afrika-club. Nijntje of Kikker brengt dan ook nog een bezoekje voor een exclusieve ‘meet & greet’. Om 19.00 uur geeft Nienke een optreden tijdens de Watotoshow.

Zondag 7 juni begint het programma om 8.30 uur als Bert & Ernie een bezoek brengen aan het ontbijtbuffet in de Afrikaclub. Vanaf 11.00 uur verplaatsen de activiteiten zich van het Vakantiepark naar Speelland Beekse Bergen. Daar treedt Nienke diverse malen op en zijn er ook meerdere ‘meet & greets’ met Bert & Ernie, Kikker en Nijntje.

wie-overleeft-nederland-logo-blauwStaatsbosbeheer
In het nieuwe RTL 4-prgramma ‘Wie overleeft Nederland?’ laat Staatsbosbeheer mensen de natuur en het gevoel van wildernis beleven. Wekelijks gaan vier bekende Nederlanders op pad met boswachter Arjan Postma en worden, na een spoedcursus overleven, in het bos achter gelaten om hun eerder opgedane kennis in de praktijk te brengen.

Natuurgebieden
De zes natuurgebieden waar de opnamen gemaakt zijn, zijn allemaal natuurgebieden van Staatsbosbeheer. De gebieden zijn het Horsterwold, Terschelling, de IJsselmonding, het Hart van Drenthe, het Vechtdal en de Utrechtse Heuvelrug. In nauw overleg met de boswachters in de gebieden is afgesproken waar er opnamen gemaakt konden worden.

‘Wie overleeft Nederland?’ is vanaf 20 mei elke woensdag te zien tussen 21.30 uur en 22.30 uur.

Meer informatie:
www.beeksebergen.nl
www.staatsbosbeheer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *