Praktisch platform voor omgevingsgericht ondernemen

Wageningen UR heeft onlangs een website gelanceerd waar informatie wordt verzameld over omgevingsgericht ondernemen. Er is o.a. veel aandacht voor plattelandsrecreatie, maar ook ‘gewone’ recreatieondernemers vinden er nuttige tips en tools om ondernemerschap in relatie met de omgeving te versoepelen.

watervillasOndernemer is afhankelijk van zijn omgeving
Een van de initiatiefnemers is Daniël de Jong. Hij ziet dat ondernemers steeds meer belang hebben bij een goede relatie met hun omgeving; de buren, de overheid en de vele andere stakeholders; “Onderzoekers zijn vaak beter in staat om het complete plaatje van een gebied in beeld te brengen en te denken in lange lijnen. Vandaar dat wij deze database aan kennis hebben samengesteld. De mogelijkheden van een onderneming worden vaak bepaald door de ruimte die zij van anderen krijgen. Het is dus van groot belang om aandacht te besteden aan goede relaties; en steeds vaker een voorwaarde voor goed ondernemerschap.”

De database is opgebouwd rondom een aantal thema’s:

  • – Buren
  • – Markt
  • – Landschap en natuur
  • – Vergunningen
  • – Multifunctioneel
  • – Klimaat en energie

Binnen de database zijn diverse bronnen voorhanden, zoals onderzoeksrapporten, (instructie)filmpjes, praktijkcases, lesmateriaal, en tools.

Voor wie bedoeld?
Deze portal is in de basis opgezet om (toekomstige) agrarische ondernemers te ondersteunen bij het ontwikkelen van een omgevingsgerichte houding. Daniël de Jong laat weten dat veel onderwerpen ook praktisch van pas kunnen komen bij de ontwikkeling van een recreatiebedrijf. Begeleiders van groepen ondernemers, docenten in groen onderwijs en bedrijfsadviseurs worden als belangrijke tussenschakel gezien om ondernemers te helpen hun omgeving in beeld te krijgen.

Meer informatie: http://omgevingsgerichtondernemen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *