Piet Paulusma en RECRON zetten samen de RecreatieWeerApp in de markt

RECRON, de branchevereniging voor Recreatieondernemers in Nederland, zet samen met Piet Paulusma de RecreatieWeerApp, door bvPiet ontwikkeld, in de markt. Voor ondernemers in de recreatiebranche is “het weer” een zeer belangrijke factor voor het verblijf van hun gasten en de te ondernemen activiteiten. Afgelopen zomer liet de plaatselijke nauwkeurigheid van de weersvoorspelling nogal wat te wensen over, hetgeen veel economische schade veroorzaakte in de recreatiebranche. Naar aanleiding van een oproep van RECRON richting de media en de meteorologen om te komen tot een andere en betere weersvoorspelling in Nederland is de RecreatieWeerApp ontstaan.

Piet Paulusma (l) en Jan ten Hoor (r)
Piet Paulusma (l) en Jan ten Hoor (r) van de RECRON bezegelen de samenwerking

“Een adequate weersvoorspelling is de afgelopen jaren in belang toegenomen. Met de sterke opkomst van smartphones en internet is de weersvoorspelling tegenwoordig voor een groot deel van het publiek 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar. Een hele andere situatie dan circa vijf jaar geleden”, aldus RECRON bedrijfsgroepmanager Kampeer- en Bungalowbedrijven Bert Post. “De plaatselijke nauwkeurigheid van de weersvoorspelling is daarom zelfs van groot economisch belang. Bij de beslissing om er wel of niet op uit te gaan, is de weersvoorspelling voor veel Nederlanders leidend. Een zorgvuldig en betrouwbaar weersvooruitzicht, afgestemd op regio, stad of locatie is daarom van het allergrootste belang.”

De RecreatieWeerApp is exclusief ontwikkeld voor de RECRON-recreatieondernemers die de App als service beschikbaar kunnen stellen voor hun gasten. De App zoomt in op de weersomstandigheden in de provincie met het actuele weer en de meerdaagse verwachtingen. Handig voor sporters is de informatie over wind (richting) en watertemperatuur. Daarnaast wordt er ook een cijferbeoordeling gegeven voor het zeil-, surf-, fiets-, wandel- en zwemweer. De App beschikt ook over de lokale “buienrader van Piet” en uitgebreide weerkaarten. Tot slot kunnen ondernemers de App zelf aanvullen met bijvoorbeeld de openingstijden van de winkel, receptie, horeca, informatie over de omgeving of hoe het animatieprogramma er uit ziet. De RecreatieWeerApp is beschikbaar voor Apple, Android en Windows Mobile.

Meer informatie: www.recreatieweerapp.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *