Comics Station wordt overgenomen door de Plopsa Groep. Het indoor attractiepark in het station van Antwerpen heeft, sinds de opening in april 2017, vrijwel continu problemen gehad met een rendabele bedrijfsvoering. Plopsa zal de komende jaren zo’n 5 miljoen euro investeren.

Comics Station wordt overgenomen door de Plopsa Groep. Het indoor attractiepark in het station van Antwerpen heeft, sinds de opening in april 2017, vrijwel continu problemen gehad met een rendabele bedrijfsvoering. Plopsa zal de komende jaren zo’n 5 miljoen euro investeren.

zie ook: Comics Station Antwerpen in zwaar weer (aug 2019)

Standaard Uitgeverij is de licentiehouder van veel stripfiguren in het museum. Plopsa sluit met hen een vernieuwde overeenkomst over het gebruik van de stripfiguren.

De laatste maanden waren de huidige aandeelhouders, PMV, Vermec en Standaard Uitgeverij, op zoek naar nieuwe partners die het pretpark een versnelling hoger konden brengen. Uiteindelijk kozen ze voor een volledige verkoop.

De Plopsa Group heeft al ervaring met grote indoor attractieparken. Zij exploiteren o.a. Plopsa indoor Hasselt (Be) en Plopsa Indoor Coevorden.

Reacties van de betrokken partijen:

"Vanuit het aandeelhouderschap zijn we verheugd dat Comics Station Antwerp een doorstart kan nemen. Het park beschikt immers over verschillende troeven voor gezinnen met jonge kinderen die garant staan voor een goed gevulde familiedag binnen een bruisende stad als Antwerpen.", aldus de huidige aandeelhouders. "We zijn ervan overtuigd dat we met de expertise van de Plopsa Group een goede optie genomen hebben op de uitbouw van een solide verdere toekomst van Comics Station Antwerp."

“Bij Plopsa bekijken we steeds grondig elke opportuniteit.”, licht Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof toe. “We zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan. De voorbije weken en maanden hebben we de tijd genomen om met alle betrokkenen te praten en een evaluatie te maken. We denken met onze ervaring te kunnen werken aan een efficiëntere kostenstructuur en de bezoekersaantallen te verhogen.”

"We werken al met Studio 100 samen rond strips.", vult Jeroen Overstijns, CEO van Standaard Uitgeverij, aan. "Voor ons is het dus logisch dat onze stripfiguren bij deze nieuwe aandeelhouders mee de dragende kracht blijven van het park, naast vanzelfsprekend de Studio 100-figuren zelf. Daarom hebben we met veel plezier met Plopsa een overeenkomst gesloten op lange termijn."

Vanaf de Paasvakantie weer open

De voorbije weken en ook nu tijdens de kerstvakantie was het park gesloten. Dat zal de volgende maanden nog even zo blijven. “We willen niet overhaast te werk gaan. Er moeten een aantal aanpassingen gebeuren vooraleer het park opnieuw kan openen. Bepaalde thema’s blijven, andere verdwijnen en uiteraard zal er ook Studio 100-content toegevoegd worden. Zo komt er bijvoorbeeld een dagelijkse Bumba Show.”, aldus Van den Kerkhof. Het zou de bedoeling zijn om de deuren opnieuw te openen bij de start van de paasvakantie en dat onder een nieuwe naam. Met de geplande wijzigingen en investeringen gaat een prijskaartje gepaard van 5 miljoen euro, gespreid over de volgende jaren.

meer informatie: www.comicsstation.be