Comics Station in Antwerpen in zwaar weer

Het indoor Pretpark Comics Station, gesitueerd in station Antwerpen Centraal, kan haar schuldeisers niet betalen. Dat meldt pretparkwebsite Looopings.nl, die ook de hand wist te leggen op de lijst met actuele schuldeisers.

Het indoor attractiepark worstelt al sinds de start, in april 2017, met haar begroting. Er werd een reorganisatie doorgevoerd en aanpassingen gemaakt aan het concept en de promotie. In mei 2018 publiceerden we nog een artikel over de problematiek van Comics Station waarin enkele pijnpunten werden blootgelegd.

In diverse media worden de tegenvallende bezoekcijfers als belangrijkste oorzaak genoemd van de slechte financiële resultaten. Op 23 juli is aan de organisatie Comics Station Antwerp een voorlopige opschorting van betaling verleed, met als doel en reddingsoperatie en reorganisatie mogelijk te maken. Op Faillisementsdossier.be wordt een uiterste termijn van 26 oktober genoemd, en een stemming van schuldeisers op 18 oktober.

Looopings melde al eerder dat Plopsa in eerste instantie wel interesse had in een overname, maar dat deze partij zich inmiddels heeft teruggetrokken.

Red.: Comics Station is in vrij korte tijd al het tweede park dat zich profileert als ‘indoor Pretpark’ en dat problemen heeft om rendabele exploitatie te realiseren. In 2015 zagen we het initiatief Yumble in Roermond ten onder gaan.

meer informatie: www.comicsstation.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *