Pandatweeling geboren in Pairi Daiza (Be)

Het Belgische dierenpark Pairi Daiza maakte vanochtend bekend dat er een panda-tweeling is geboren in hun park. De geboorte krijgt veel media-aandacht, en zal ongetwijfeld van positieve invloed zijn op de bezoekcijfers de komende tijd.

Het is de tweede (en derde) pandageboorte in Pairi Daiza (en bij uitbreiding in de Benelux) sinds die van Tian Bao op 2 juni 2016, en dus meteen een dubbel succes. Dit is meteen ook nieuwe hoop voor deze soort die als ‘kwetsbaar’ op de Rode Lijst van de IUCN (International Union for Conservation of Nature) staat.

Bij de eerste geboorte van een Reuzenpanda op het park werd het park overvallen door de grote media-aandacht. Inmiddels heeft men meer ervaring met het reguleren van de bezoekersstroom en media-aandacht.

Zie ook een beschouwend artikel van leisure docent Goof Lukken uit 2017: Panda Economie en het effect op een dierentuin

Geboorte in een breder perspectief

Sinds 2012 worden in China panda’s die in gevangenschap geboren worden regelmatig opnieuw in de natuur geïntegreerd. Sinds de start van dit programma zijn elf dieren geherintroduceerd in de natuur, waarvan er negen nog steeds in leven zijn. Een duidelijker bewijs van het feit dat de acties van alle betrokken partijen (experts, organisaties, overheden én dierentuinen) het mogelijk maken om panda’s wel degelijk in hun natuurlijke leefomgeving uit te zetten is er niet. Bovendien is de panda een diersoort van uitzonderlijk belang voor de ecosystemen in de Chinese bossen, waar zij een belangrijke rol te spelen hebben.

Pairi Daiza volop in ontwikkeling

Het dierenpark Pairi Daiza in Wallonië won de afgelopen tijd veel internationale prijzen en is al weer volop aan het investeren in het verder verbeteren van kwaliteit en beleving. Afgelopen week maakte het park bekend dat zij met zonnepanelen energieneutraal wil worden. Nog dit seizoen worden er ook verblijfsaccommodaties (voor mensen (-; ) geopend, die gaan zorgen voor een bijzondere ervaring.

meer informatie: www.pairidaiza.eu/nl#pairi-daiza-resort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *