Reuzenpanda geboren in Pairi Daiza

De redactie van Pretwerk.nl ontvangt bijna wekelijks persberichten over geboortes van dieren in dierentuinen. Meestal besteden we er geen aandacht aan. De geboorte van een Reuzenpanda in het Belgische Pairi Daiza zorgt echter voor zoveel media-aandacht, dat het alleen al daarom een bijzondere gebeurtenis is voor het park.

panda_copyrightsHet park moet op dit moment de balans bewaken tussen bescherming van de panda’s en de pers die graag een glimp van het tweetal wil opvangen. Om mama Hao Hao en haar kleintje rust te kunnen gunnen, zal de nursery vandaag niet bereikbaar zijn voor de pers. Medewerkers van het park hebben de uren voor, tijdens en na de bevalling gedocumenteerd. Beeld- en videomateriaal wordt aan de pers ter beschikking worden gesteld.

De reuzenpanda bevindt zich op de IUCN Redlist van bedreigde diersoorten. In het wild zijn er minder dan 2000 panda’s te vinden en dat maakt dat elke geboorte van cruciaal belang is voor het behoud van de soort. Tot heden zijn er maar twee Europese landen die dankzij de hulp van China geslaagd zijn in hun pogingen tot voortplanting van de soort; met name Oostenrijk en Spanje. Belgïe is dus het derde land in Europa ooit dat een panda baby heeft mogen zien geboren worden.

Meer informatie: www.pairidaiza.be/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *