Steeds meer activiteiten op beursvloer Fiets- en Wandelbeurs

Voor 2016 presenteert de Fiets en Wandelbeurs een vernieuwd programma vol met activiteiten. Méér dan ooit is er van alles te zien en te beleven op de beursvloer. Nieuw is ook de locatie: na elf jaar Amsterdam RAI vindt het evenement op 20 en 21 februari plaats in Jaarbeurs Utrecht.

Vooral veel zelf uitproberen op de beurs. (foto: E. v.d. Boom)
Vooral veel zelf uitproberen op de beurs. (foto: E. v.d. Boom)

Een wijnproeverij, een ‘shoot-out’ met fototoestellen of het beklimmen van de Eiger met een virtual realitybril: het is maar een greep uit het aanbod van nieuwe activiteiten. Ook zijn er demonstraties slacklining, een trendy sport waarbij je op een strakgespannen band balanceert. Voor kinderen is er het Hicle Kids Adventure, met een apart kinderfietsparcours, materialen voor fietsen en wandelen met kinderen en een groot aanbod aan kindervakanties.

E-bike Xperience
De miniatuurvakantie houdt niet op bij het aanbod van ruim 400 exposanten. Het entreeticket geeft namelijk ook gratis toegang tot de nieuwe e-bike Xperience, die gelijktijdig in Hal 1 en 2 plaatsvindt. Dit event draait helemaal om het testen en vergelijken van elektrische fietsen en hun snelle broertjes: de speed pedelecs of high speed e-bikes. En daar krijgen de bezoekers alle gelegenheid toe op een uitdagend testparcours, dat door twee hallen slingert.

Meimaand_Fietsmaand_Basis_FC-180x180Meimaand Fietsmaand
Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs wordt ook vooruitgeblikt op de Meimaand Fietsmaand, die dit jaar, na enkele jaren ‘winterslaap’ weer wordt georganiseerd. De provincie Gelderland werd onlangs verkozen tot provincie-gastheer van de Fietsmaand. Binnenkort wordt ook de fietsstad-ambassadeur bekend gemaakt. Op de Fiets- en Wandelbeurs kunnen de bezoekers kennis nemen van het hele programma in de Meimaand Fietsmaand. Op de hoogte blijven van de aanhaakmogelijkheden? Meld je aan voor de nieuwsbrief op: www.meimaandfietsmaand.nl

Fietsstad Utrecht
Jaarbeurs ligt vlak bij het Centraal Station én de historische binnenstad van Utrecht met de vele winkels, horecazaken en culturele activiteiten. Dat biedt de mogelijkheid om van het beursbezoek een compleet dagje uit te maken. Hevige dorst? Een Belgisch biercafé ligt op slechts vijf minuten lopen. Of wandel bijvoorbeeld door naar de Dom en het Domplein, waar je je bij de attractie ‘DOMunder’ onderdompelt in 2000 jaar Utrechtse historie. Het is maar een greep uit de vele highlights van de binnenstad.

Meer informatie: www.fietsenwandelbeurs.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *