Voorbereid op toegankelijkheid (beurs Support 2016)

Onlangs werd een Europese wet voor algemene toegankelijkheid geratificeerd. Dat heeft op korte termijn ook consequenties voor de eisen die aan toegankelijkheid van een recreatiebedrijf worden gesteld. Wie daar niet op wil wachten kan zich deze week al oriënteren op de beurs ‘Support 2016’, waar veel informatie en kennis te vinden is over een toegankelijke omgeving voor iedereen.

Op de beurs zijn al veel partijen te vinden die zich richten op vrijetijd. Zo zijn er 20 standhouders in de categorie vakantie en 15 in de categorie sport. Daarnaast zijn er ook vele toeleveranciers aanwezig die je kunnen helpen om je bedrijf toegankelijker te maken voor verschillende doelgroepen.

de pop-up speeltuin is inmiddels getest
de pop-up speeltuin is inmiddels getest

Speeltuinbende pop-up speeltuin
De Speeltuinbende heeft voor deze gelegenheid een heuse pop-up speelplek laten ontwerpen. De speelplek zal toegankelijk en bespeelbaar zijn voor iedereen. Er is een draaimolen, een netschommel, water en een waterpomp, een insectenhotel, zand en veel groen! Op het rolstoelparcours kunnen kinderen hun rolstoelskills laten zien. Er zijn leenrolstoelen zodat ook broertjes en zusjes lekker rond kunnen rijden door het rolstoelparcours.
Op vrijdag 27 mei, van 10.00 tot 12.15 uur, is er een bijeenkomst voor beheerders van speeltuinen.
Meer informatie: www.speeltuinbende.nl

Lancering keurmerk toegankelijkheid
Op 27 mei aanstaande om 12.30 uur zal Tweede Kamerlid Otwin van Dijk het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLKT) lanceren en tonen aan publiek en pers. De eerste exemplaren van het keurmerk worden hier uitgereikt aan Pathé Maastricht en NH Hotel Nhow Rotterdam.
Niet alle publieke gebouwen kunnen van de ene op de andere dag voldoen aan de Integrale Toegankelijkheidsstandaard (ITS), waar bij gehandicaptenorganisaties brede steun voor is. Hierdoor besloot Ongehinderd dit keurmerk te ontwikkelen. Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid maakt zichtbaar welke publieke gebouwen al in grote mate toegankelijk zijn, een (tussen)stap op weg naar de ITS.

Over het verdrag
op woensdag donderdag en vrijdag verzorgen jonge mensen van ‘Wij staan op’ een workshop over de gevolgen van de nieuwe wet toegankelijkheid. Wat betekent dat eigenlijk? Wat houdt het verdrag in? En wat gaat er veranderen? ‘Wij staan op!’ wordt gevormd door tien jongvolwassenen met een handicap, op weg naar zelfstandigheid. Als ervaringsdeskundigen zetten zij zich in om de positie van mensen met een handicap in Nederland te verbeteren. Bekijk het programma voor aanvangstijdstippen en locatie.
Zie ook: www.wijstaanop.nl

De beurs Support 2016 is geopend van 25 t/m 28 mei.

Meer informatie: www.supportexpo.nl/nl-NL/Bezoeker.aspx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *