Business competitie voor duurzame samenleving

Climate-KIC organiseert voor de vijfde keer innovatieve competities om de beste klimaatinnovaties tot een succesvolle business te ontwikkelen. Studenten, start-ups, onderzoekers, ondernemers en werknemers die dromen van hun eigen onderneming, kunnen op een laagdrempelige manier hun cleantech idee aanmelden bij ClimateLaunchpad. Meer dan duizend ideeën uit 23 landen worden verwacht.

DuurzaamAlle ideeën worden beoordeeld op hun impact op klimaatverandering, het business perspectief en het enthousiasme waarmee het idee is gepresenteerd. De meest veelbelovende ideeën stromen door naar Climate-KIC Accelerator. Hiermee krijgen de bedenkers toegang tot de gehele Climate-KIC community en funding om zo versneld hun cleantech idee tot een succesvolle business te ontwikkelen. De inschrijving voor ClimateLaunchpad is vanaf nu geopend in maar liefst 23 Europese landen.

Van idee naar succes
De innovatieve ideeën worden gedurende een business bootcamp van twee dagen concreter. In een serie van zeer gerichte coaching sessies zetten de deelnemers hun idee om naar een business plan. Zij worden getraind in het pitchen van hun plan tijdens de nationale finale. Een professionele jury beoordeelt de plannen en kiest hieruit de drie winnaars. Deze drie nationale finalisten doen mee aan de Europese finale in september. Zij mogen hun idee pitchen voor toegang tot Climate-KIC Accelerator. Dit jaar vindt de finale in Nederland plaats. De acht beste business innovaties krijgen in ieder geval toegang tot Climate-KIC Accelerator om het plan tot een succesvolle business te ontwikkelen. Daarnaast ontvangt de winnaar van ClimateLaunchpad een geldprijs van €10.000, de runner up wint een bedrag van €.000 en het derde beste idee ontvangt €2.500.

Aanmelding in 23 landen
Deelname is mogelijk voor iedereen die woont in België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. De deadline van aanmelding verschilt per land en is terug te vinden op de website van ClimateLaunchpad. Voor Nederland is de deadline 7 april.

Pim Janssen, runner up van de competitie in 2014 en medeoprichter van Desolenator over ClimateLaunchpad: “Als start-up een competitie winnen is een ding, maar het winnen van ClimateLaunchpad is iets heel anders. Het zorgt voor een daadwerkelijke kans om je start-up te transformeren in een zeer succesvolle onderneming, met alle ondersteuning die je je maar kunt bedenken.”

Bron: persbericht Climate-KIC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *