LRM plant marktbevraging voor eventuele verkoop van high-end vakantiepark ‘Terhills Resort’

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM plant een markbevraging voor de eventuele verkoop van het premium vakantiepark ‘Terhills Resort’. LRM realiseerde een succesvolle reconversie van de voormalige steenkool- en grindwinningsite tot het Terhills zoals we het vandaag kennen. 

Foto: LRM

“De afgelopen jaren bouwden wij Terhills uit als een sterk merk en creëerden we economische meerwaarde voor de regio. Verder stelden we bij alle ideeën, plannen en uitvoeringen de natuur voorop, waardoor duurzaamheid een prominente rol speelt in het hele Terhills-verhaal. Van bij de opening noteert Terhills Resort bovendien zeer hoge tevredenheidsscores én een hoge bezettingsgraad. Alle kaarten liggen goed; vandaar dat LRM nu wil overgaan tot een marktbevraging om alle strategische opties te bekijken, waarbij rekening gehouden wordt met de belangen van alle relevante stakeholders. Als rollend fonds zouden we dan die middelen kunnen herinvesteren in andere bedrijven en projecten met een Limburg-link”, bevestigt Tom Vanham, algemeen directeur LRM. Het proces bevindt zich nog in een beginstadium, en adviseurs worden binnenkort aangesteld.

Waar vroeger in Maasmechelen/Dilsen-Stokkem een steenkool- en grindwinningsite was, ontwikkelde de Limburgse investeringsmaatschappij LRM het premium vakantiepark ‘Terhills Resort’, dat momenteel wordt uitgebaat door Center Parcs. Het is een kleinschalig high-end resort waar luxe en natuur hand in hand gaan met 250 stijlvolle cottages aan het water. De omgeving van het Resort wordt vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke vergezichten vanop de mijnterrils. Het resort is tevens de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen én men vindt er een heleboel andere faciliteiten zoals het Terhills Cablepark, Elaisa Wellness, Terland en het Terhills Hotel met Bistro Bureau Bouveau. Dankzij de strategische aanwezigheid van deze aanvullende partners op de site verwelkomt Terhills jaarlijks ook heel wat bezoekers uit het buitenland, met een breed leisure aanbod voor alle leeftijdsgroepen. Sinds de opening in mei 2021 tot heden mocht de site reeds meer dan 3.000.000 gasten verwelkomen, waarvan er meer dan 1.000.000 in het Terhills Resort overnachtten.

Drie jaar na de opening van het Resort is voor LRM als rollend fonds nu het moment aangebroken om een markttoets te doen. “Met LRM hebben we onze schouders gezet onder Terhills, een enorm groot recreatief natuurproject dat velen onmogelijk achtten én tegelijk hebben we zo een belangrijke economische meerwaarde voor de regio gerealiseerd. We investeerden ook fors in draagvlak bij alle betrokken stakeholders. Dat maakte de ontwikkeling van dit resort erg complex, met weliswaar een indrukwekkend resultaat”, stelt Tom Vanham.

Eén van de meest duurzame transformaties in België

De Terhills-site is één van de meest duurzame transformaties in België: op deze voormalige industriële mijnsite werd immers 219 hectare volledig gesaneerd. 100 hectare werd teruggegeven aan de natuur, 119 hectare is ingevuld voor recreatieve en toeristische ontwikkelingen. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van het concept voor Terhills Resort was om een bijkomend, gedifferentieerd toeristisch aanbod te creëren t.o.v. de reeds aanwezige verblijfsaccommodaties in Limburg. “Daarbij lag van meet af aan de duurzaamheidslat bijzonder hoog”, blikt Tom Vanham terug. “Dat vertaalt zich in houtskeletwoningen, investeringen in een drijvend zonnepanelenpark, zonnepanelen op het land en belangrijke investeringen in de verrijking van de biodiversiteit op de site.” Ook het transport is er volledig elektrisch. Dat gaat van stille elektrische bootjes en elektrische steps tot zelfrijdende, elektrische shuttles die bezoekers van de ene naar de andere trekpleister op Terhills laten reizen.

Hoogste tevredenheidsscore en bezettingsgraad

Al die duurzame inspanningen en focus op high-end worden alvast gesmaakt. Het resort kende een vliegende start bij de opening, midden in volle coronapandemie, omwille van het succes van dichtbijvakanties en sindsdien blijft Terhills Resort een consistente publiektrekker met hoge bezettingsgraad. Van alle parken die onder Center Parcs vallen, noteert Terhills Resort jaar na jaar de hoogste tevredenheidsscores én hoogste bezettingsgraden. Rudy Hulsman, general manager Terhills: “Men blijft belang hechten aan belevingsvolle staycations en op dat vlak is Terhills Resort een schot in de roos. Verder wordt het imago van Limburg als toeristische regio steeds sterker en vinden gasten vanuit alle hoeken van de Benelux en Duitsland hun weg naar Terhills.”

Terhills Resort telt 250 cottages die zorgen voor een premium vakantiebeleving aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen. De vrijstaande accommodaties zijn voorzien van een stijlvolle inrichting, voor twee tot twaalf personen. De ruime woonkamer loopt over in een groot terras met barbecue. De slaapkamers hebben elk een eigen badkamer. De cottages zijn beschikbaar in twee luxeniveaus: VIP en Exclusive. Deels beschikken ze zelfs over een eigen steiger en de ‘Exclusive’ cottages hebben allen een eigen buitensauna en buitendouche.

Marktbevraging

Of de marktbevraging zal leiden tot een effectieve verkoop van het Terhills Resort? “Met Terhills Resort hebben we een absoluut topproduct. Het resort behaalt mooie resultaten en een uitstekende bezettingsgraad. Kwalitatief gezien zit het aan de kop van het peloton, wat ook blijkt uit de tevredenheidsenquêtes bij gasten. Kortom, Terhills Resort is het sluitstuk van de reconversie die wij realiseerden op Terhills. Wij verenigden alle stakeholders, gaven de natuur de hoofdrol in dit duurzame, recreatieve verhaal en realiseerden een economische meerwaarde voor de regio. De tijd om de fakkel door te geven, zou eventueel nu kunnen aanbreken”, besluit Tom Vanham.

Meer informatie: LRM.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *