Sprookjesbos in Valkenburg failliet

Een jaar na de sluiting van attractiepark De Valkenier in Valkenburg moet nu ook attractiepark Sprookjesbos in Valkenburg de deuren sluiten. Het bedrijf werd op 20 december 2023 failliet verklaard. De curator stuurt aan op een doorstart, maar daarvoor moet dan wel een geschikte kandidaat gevonden worden.

Na het wegvallen van concurrent De Valkenier in januari 2022 had Sprookjesbos Valkenburg nog ambitieuze plannen om door te groeien naar 100.000 bezoekers. Curator Remco Rosbeek moet nog een grondige analyse maken maar laat nu al weten: “Het lijkt erop dat het faillissement voor een groot deel is toe te schrijven aan het slechte weer tijdens met name de zomer- en herfstvakantie. Daardoor kwamen er veel minder bezoekers naar het park dan voorheen. Dankzij de gemiste inkomsten tijdens de coronajaren en het investeren in de benodigde vernieuwingen, was er onvoldoende financiële ruimte om het tegenvallende seizoen op te vangen.”

Op 1Limburg wordt ook toegelicht dat de schulden van het park inmiddels zijn opgelopen naar € 1.1 miljoen en dat zowel de curator als de gemeente hoopt dat er een gegadigde wordt gevonden voor een doorstart van het bedrijf. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij curator Rosbeek van het kantoor Boels Zanders.

Op de website van het pretpark wordt nog geen tekst en uitleg gegeven over het faillissement. Wel is de ticketing stopgezet.

Op de website van Looopings is inmiddels een mooi overzicht verschenen over de levenslijn van Sprookjesbos Valkenburg

Meer informatie: www.sprookjesbos.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *