Kennismakingsmissie leisure naar Polen

STIRR en RDH organiseren een kennismakingsmissie naar Polen. “De vrijetijdssector in Polen is nog nauwelijks ontwikkeld, terwijl de Poolse bevolking hier wel behoefte aan heeft en ook bereid is om voor vrijetijdsvoorzieningen te betalen. Polen is daarmee een interessant land geworden voor ondernemers uit de recreatiesector, op zoek naar nieuwe markten”, aldus Erik Droogh directeur van Leisurelan (voorheen RGV) en initiator van de reis.

stirrPolen is een van de weinige Europese landen die ondanks de crisis in afgelopen jaren gezonde economische groeicijfers heeft laten zien. Sinds de val van het communistisch systeem maakt het land dan ook een opmerkelijke transformatie door. Inmiddels voorzien van alle basis consumptiegoederen, richt een groeiende middenklasse haar focus op andere kwaliteitsaspecten van het leven: goed onderwijs, hoogwaardige gezondheidszorg en aantrekkelijke vrijetijdsbesteding.

Kennismakingsmissie
Om deze reden organiseren STIRR en RDH Architekci Urbaniści van 16-19 september 2015 een kennismakings- en handelsmissie naar Polen voor vernieuwende ondernemers uit het recreatief bedrijfsleven, bestuurders van overheden en maatschappelijke organisaties met een open oog voor nieuwe markten en ontwikkelingen.

Ondernemers
Behalve een bezoek aan interessante steden als Kraków en Katowice, worden ook oude en nieuwe toeristische attracties aan gedaan. Tijdens de reis ontmoeten de deelnemers naast Poolse ondernemers ook ervaren Nederlandse ondernemers die in Polen werkzaam zijn. Via hen kunnen zij uit de eerste hand horen wat het betekent om in Polen zaken te doen. Droogh: “Polen telt 38 miljoen inwoners. De Poolse mentaliteit sluit aan bij de Nederlandse, bovendien is Engels de tweede taal en het economische en politieke klimaat stabiel, in tegenstelling tot andere voormalige Oostbloklanden. Dit maakt Polen een aantrekkelijk land om nader te verkennen voor Nederlandse ondernemers”. Kosten voor de reis: euro 1250,-

Meer informatie: www.recreatieenruimte.nl

 

Eén reactie

  1. Wie niet over gedegen kennis beschikt over Polen en zijn cultuur kan beter weg blijven. Cijfers over inkomen geven een duidelijker beeld dan wat ik hier lees. Dat de tweede taal Engels is zal men door willekeurige vragen in Polen aan Polen snel duidelijk maken dat dit niet waar is. Dit is alleen het geval bij jongeren die buiten Polen gewerkt hebben, die zijn niet in Polen waar de lonen te laag zijn.

    Hoogwaardige gezondheidszorg is alleen voor de rijken die het zelf mogen betalen, de anderen mogen genieten van de op een na slechte gezondheidszorg van de wereld. Cijfers van april 2015. Overal worden in Polen hoogwaardige hotels met vele voorzieningen uit de grond gestampt, die buiten het seizoen het van aanbiedingen van 25 Euro p.d. het hoofd boven water moeten houden.

    Polen is geen land voor snel zaken doen, lees de geschiedenis van Imtech nog eens door. Overal worden in Polen hotels en pensions te koop aangeboden, de meeste Polen komen amper aan modaal een inkomen.

    Zo kan ik nog wel even doorgaan met de toevoeging dat ik in Polen woon en al sinds 25 jaar weet hoe de zloty rolt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *