Toerisme naar Rotterdam zet stijgende lijn door

Rotterdam blijft populair als toeristische trekpleister. Het aantal hotelovernachtingen steeg in 2016 met 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Rotterdam Partners.


Toerisme in de lift (omhoog)
Rotterdam, door Lonely Planet uitgeroepen tot ‘Best in Travel City 2016’, zag ook de toeristische cijfers weer groeien. De stad trok vorig jaar ruim 1 miljoen hotelgasten die samen goed waren voor ruim 1,6 miljoen overnachtingen, zo laten de voorlopige cijfers zien. De hotelcijfers laten zien dat de meeste gasten net als voorgaande jaren uit Nederland (54%) kwamen. Van de buitenlandse bezoekers kwamen de meesten uit het Verenigd Koninkrijk (7%), Duitsland (7%) en België (6%).

Rotterdam boekte, volgens cijfers van het CBS in 2016 1.665.000 overnachtingen. Om de cijfers van 2016 in perspectief te zetten hebben we de cijfers van de andere grote steden er ook even bij gezocht: Amsterdam: 13.833 overnachtingen; Den Haag: 1.593.000 overnachtingen; Maastricht: 890.000 overnachtingen; Utrecht; 534.000 overnachtingen.

Diergaarde Blijdorp

Dagattracties
Ook de attracties en de musea profiteerden van het groeiend toerisme. De attracties noteerden gezamenlijk ruim 3,5 miljoen bezoeken, een stijging van 10% ten opzichte van het jaar ervoor. De top drie van meest populaire (betaalde) attracties bestond net als voorgaande jaren uit Diergaarde Blijdorp, Spido en de Euromast. De musea kenden met 1,13 miljoen bezoeken een stijging van 11%. Het meest populair waren Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam en Maritiem Museum Rotterdam.

bron en meer informatie: www.rotterdampartners.nl

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *