Test online de toegankelijkheid en veiligheid van je vakantiewoningen

Ouderen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Met de online ‘Huistest‘ worden de knelpunten in beeld gebracht. De test blijkt ook prima geschikt om vakantiewoningen te beoordelen op toegankelijkheidsaspecten. Op de bijbehorende website staan vele tips om de toegankelijkheid en veiligheid te verbeteren. Een nuttige scan; zeker als je bedenkt dat de groep senioren de komende jaren nog flink zal toenemen.

toegankelijkheidWist u dat 30% van de 65-plussers in Nederland ten minste 1 keer per jaar valt? Dat zijn 230.000 mensen per jaar! Zo’n struikelpartij kan een behoorlijke domper zijn op het vakantieplezier. Maar ook andere vormen van veiligheid komen in de test aan bod. Bij elke vraag staat een toelichting, waaruit duidelijk wordt waarom de situatie voor een beperking zorgt of gevaar kan opleveren. Als je alle onderwerpen aanvinkt, dan wordt je in 26 vragen door de problematiek geloodst.

Waarvoor is de Huistest (eigenlijk) bedoeld?

  • Het is een informatief platform over wonen en ouder worden, met informatie over woningaanpassingen, woonvormen, regelgeving, financiering en tips.
  • Het test de woning op de thema’s domotica, woningaanpassingen en veiligheid.
  • Het geeft ouderen concreet advies over het aanpassen van hun woning.
  • Het is een praktisch instrument dat alle partijen die belang hebben bij het aanpassen van woningen verbindt. Bijvoorbeeld: Gemeenten, corporaties, zorgverzekeraars, thuiszorg, welzijn, installatiebedrijven, bouwmarkten, bouwers en makelaars.
  • Het werkt kostenbesparend

Start hier de test

 

Nog een praktische tip voor recreatiebedrijven die met zorg en toegankelijkheid aan de slag willen gaan:
Bestel het boekje: Aan de slag met recreatie, zorg en toegankelijkheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *