Natuurorganisatie en ondernemers werken samen aan gastvrijheid in De GrootePeel

Natuurorganisatie IVN organiseert vanaf 21 november een cursus ‘Gastvrijheid’ voor ondernemers uit de regio van Nationaal Park De Groote Peel. In vier bijeenkomsten leren recreatieondernemers over het ontstaan van het landschap, natuur, cultuurhistorie en recreatiemogelijkheden van het nationaal park en Peelvenen. Om zo de eigen gasten beter te kunnen informeren en meer te kunnen bieden.

een enthousiaste natuurgids van het IVN
een enthousiaste natuurgids van het IVN

Gastheer van de natuur
Via informatie en excursies leert men ook hoe je bijzondere elementen van natuur, landschap en cultuurhistorie buiten zelf kunt herkennen, ook in de omgeving van het eigen bedrijf. Onderdeel van de cursus is het maken van een praktische opdracht: een wandel- of fietsroute in de omgeving van het eigen bedrijf met aantrekkelijke informatie over natuur en landschap. Een product dat zij direct kunnen gebruiken voor de eigen gasten, als brochure of op de eigen website.
Na de cursus kan men deelnemen aan het bestaande netwerk van ‘gastheren‘ in Nationaal Park om daarna samen met het park arrangementen en evenementen te organiseren: van bosbrunch, cultuurevenement tot kookboek.

Ambassadeurs van het landschap
Gastheerschap is een succesvol landelijk project voor recreatieondernemers, ontwikkeld door IVN in samenwerking met RECRON en Koninklijke Horeca Nederland. In gebiedsregio’s werkt IVN samen met lokale partners, zoals terreinbeheerders en de recreatiesector. Inmiddels zijn er in Nederland zo’n 1.000 ondernemers opgeleid.

Meer informatie over de Limburgse variant: http://ivn.nl/projecten/thema-duurzame-recreatie/ambassadeurs-van-het-landschap-limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *