Moco Museum Amsterdam na 2 jaar al over de half miljoen bezoekers

Het Moco Museum sluit 2018 succesvol af met ruim 550.000 bezoekers. Het museum, gelegen aan het Museumplein in Amsterdam, heeft daarmee ten opzichte van het voorgaande jaar 150.000 meer bezoekers getrokken. Het museum werd in 2016 opgericht. Naast deze forse stijging in bezoek ontvangt het Moco Museum zeer positieve waarderingen van bezoekers.

Kim Logchies, mede-oprichter van het Moco Museum: “Net als voorgaande jaren mochten we veel enthousiaste gasten ontvangen. Het blijft een groot plezier om zo’n divers publiek te zien genieten van kunst. We verheugen ons op het komende jaar waarvoor weer veel spectaculaire exposities en evenementen op de agenda staan.”

Miljoenste bezoeker
Het museum scoort hoog op verschillende ratingwebsites voor bezienswaardigheden, waaronder TripAdvisor. Ook ontvangt het Moco Museum dagelijks veel positieve spontane respons. Het jaar 2018 bevatte veel hoogtepunten, die onmiskenbaar hebben bijgedragen aan het hoge aantal bezoekers. Zo kon de succesvolle show van ICY & SOT op veel bekijks en aandacht rekenen. Ook werd de miljoenste bezoeker feestelijk onthaald, liet het museum een roze Moco-rondvaartboot te water, ging de Moco Play app live en werden diverse schilderijen toegevoegd aan de MoCollection, waaronder een werk van Kusama dat vanaf januari 2019 te zien is.

Moco Museum
Het Moco museum profileert zich als boutique-museum, en heeft een breed scala aan moderne, inspirerende en hedendaagse kunst, gericht op een breed publiek. Deze kunstenaars blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op de hedendaagse maatschappij. Denk hierbij aan de kunstenaars Banksy en Warhol.

Meer informatie: www.mocomuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *