Inspirerende accommodaties in Zweden

Niet alleen in Nederland staan glamping, luxe kamperen en bijzondere accommodaties in de belangstelling. Ook in Zweden wordt met veel creativiteit gewerkt aan een bijzondere beleving voor de gasten. De Zweedse campingbond SCR verzamelde de meest unieke accommodaties van het land.

klik voor vergroting
klik voor vergroting

Wonen op een vlot, met camper en al

Kraja Camping, Arjeplog, Noord-Zweden (Norrbotten)

Lastig kiezen tussen op vakantie met caravan of boot? Dan kun je ze maar het best combineren. Huur bij de Kraja Camping in Arjeplog in Noord-Zweden een vlot met relaxbad (bastu), parkeer je caravan of camper op het vlot en zoek het mooiste plekje uit op het flinke meer Hornavan. Het supervlot heeft zelfs zijn eigen motor, een trapje om na het zwemmen gemakkelijk weer aan boord te komen, een tuinset en een barbecue.

Info: www.silverhatten.se/parser.php?did=1:260

klik voor vergroting
klik voor vergroting

Piratenland

Daftö Camping Resort, Strömstad, Kust van Zuidwest-Zweden (Bohuslän)

Het land van de aardigste piraten ligt even ten zuiden van het gezellige Strömstad in Zuidwest-Zweden. Wonen als een echte kaper op de kust in het Piratendorp of, meer avontuurlijk, in kooien hoog in de bomen. Daftö Camping Resort bij Strömstad heeft voorts misschien wel het heftigste streekrestaurant in piratensfeer. Bij de camping ligt zelfs een pretperk: Daftöland.

Info: www.dafto.se

Weg van de bewoonde wereld

Hätteboda Vildmarkscamping, Urshult, Zuidoost-Zweden (Småland)

Ontsnappen aan het hectische leven van alledag. Op de Hätteboda Vildmarkscamping in de prachtige streek Småland in Zuidoost-Zweden is er rust en ruimte in overvloed. De campingplaatsen liggen omgeven door uitgestrekte bossen, bij een helder meer. Geniet van vissen, zwemmen, kanoën of lange wandelingen op de zuidelijkste natuurcamping (vildmark in het Zweeds) van het land. In Hätteboda is er zelfs geen elektriciteit. Kamperen voor hen die niet van gewone campingplaatsen houden.
Info: www.vildmarkscamping.se

klik voor vergroting
klik voor vergroting

Luxe camping

Böda Sand, Löttorp, Öland

Luxekamperen op Böda Sands camping op Öland. Dit op een na grootste eiland van Zweden ligt in de Oostzee en heeft een brug met het vasteland. Het landschap van het zuidelijk deel van Öland is zo bijzonder dat het op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. De luxetenten van Böda Sand hebben een kroonluchter aan het dak, heerlijk zachte bedden, een

avontuurlijke inrichting en een eigen terras met luxestoelen. Een restaurant bereid de maaltijden.
Info: www.bodasand.se

klik voor vergroting
klik voor vergroting

Vogelnest met comfort

Granö Beckasin, Granö, Noord-Zweden (Västerbotten)

Het Noord-Zweedse dorp Granö is een historisch trefpunt van de Sàmi, de enige oerbevolking van de EU. In het grotendeels nog ongerepte Lapland kun je verblijven in de boomtoppen bij de camping Granö Beckasin. Voel je zo vrij als een vogel in een ‘vogelnest’, maar wel een met vloerverwarming, douche/toilet en minikeuken.

Info: www.granobeckasin.com

klik voor vergroting
klik voor vergroting

Wonen in een boomstronk

Karlsborgs Camping, Karlsborg, Midden-Zweden (Västergötland)

De meeste bomen zijn voor mensen te klein om letterlijk in te wonen, maar dat is een heel ander verhaal voor de twee 5160 jaar oude boomstronken van Karlsborgs Camping. Volledig uitgerust met bedden, douche/wc, minikeuken en tuinset. Met uitzicht over Vättern, het op een na grootste Zweedse meer.

Info: www.karlsborgscamping.se

klik voor vergroting
klik voor vergroting

Grottendorp bij de dierentuin

Skånes Djurparks Camping, Höör, Zuidwest-Zweden (Skåne)

Lord of the Rings op zijn Zweeds bij de camping van de dierentuin van de Zweedse streek Skåne, in het uiterste zuidwesten van het land. Een grottendorp waarvan de vertrekken zijn uitgerust met bedden en een douche/wc. Delen van de camping liggen in een natuurreservaat,

Skånes dierentuin ligt er vlakbij.

Info: www.grottbyn.se

klik voor vergroting
klik voor vergroting

Vlotvaren

Klarälvens Camping, Stöllet, Midden-Zweden (Värmland)

Vlotvaren in optima forma op de heldere rivier (Klarälven) in Värmland, Midden-Zweden. Eerst het vlot bouwen op Klarälvens Camping, onder de deskundige leiding van de toeristische natuurorganisatie Vildmark i Värmland. Daarna kun je los. Leg aan waar je wilt of boek de reis

all-inclusive: met voorbestemde overnachtingsplaatsen waar je kunt aanschuiven voor het diner.

Info: www.vildmark.se

klik voor vergroting
klik voor vergroting

Sàmihut

Saiva Camping, Vilhelmina, Lappland

Overnachten in een Lappkåta, een Sàmi-hut, op de Saiva Camping in Noord-Zweden. Gelegen aan het strand van het meer Baksjön. De hutten zijn uitgerust met twee bedden, een houtkachel en een koelkast.

Info: www.saiva.se

klik voor vergroting
klik voor vergroting

Pippi Langkous-boomhut

Kneippbyn Resort, Visby, Gotland

Een kinderdroom gaat in vervulling bij verblijf in de bijzondere boomhutten van Kneippbyn Resort in Visby op Gotland. Precies zoals Pippi Langkous, wiens originele huis uit de films vlakbij te bezoeken is. Gotland is het grootste Zweedse eiland, middenin de Oostzee. Het heeft prachtige zwemplekken. De ommuurde stad Visby is Unesco-werelderfgoed.

Info: www.kneippbyn.se

 

Zweedse campingbond (SCR)
De Zweedse campingbod (SCR) is de branche- en marktorganisatie voor camping- en vakantiehuiseigenaren in Zweden. In de Campinggids Zweden staat praktische informatie over het land en uitgebreide informatie over openingstijden, routebeschrijving en faciliteiten van bijna 500 campings in Zweden.

Meer informatie: www.camping.se

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *