Inspiratieboekje; Kleine gastvrije gebaren

Voor Van Spronsen en Partners staat Gastvrijheid in de horeca hoog in het vaandel. Maar wat als gastvrij wordt ervaren is en blijft subjectief. Marjolein van Spronsen: “Wat ik als gastvrij ervaar, kan door een andere gast zelfs als vervelend worden ervaren. Ik zal nooit vergeten dat we tijdens een etentje door de eigenaar werden aangesproken… bleek die man leraar geweest te zijn. Hele educatieve verhalen aan tafel… en daar zit je als gast vaak niet op te wachten. Bij die feedback gaf hij toe dat al vaker gehoord te hebben maar ook dat er gasten zijn die het heel erg waardeerden!”

kleine gebarenklein gebaar
Toch zijn er gastvrije gebaren die het bij al uw gasten goed doen. Vooral de kleine gebaren kunnen net dat verschil maken. Die gebaren waar gasten jaren later nog met plezier aan terugdenken. En misschien zelfs voor terugkomen. Zo zijn wij recent terug geweest bij een restaurant waar onze toenmalig 2-jarige dochter op zo’n leuke manier werd verwend. Bij binnenkomst kreeg ze meteen een stoelverhoger op haar stoel, werd er voor haar apart kinderbestek en een klein wijnglas ingedekt, super. Daarnaast werd aan haar gevraagd wat zij lekker vond en kreeg ze van alle gangen van ons menu, een heel klein beetje op een klein bordje!

Essentieel aan gastvrijheid is dat het vanuit uzelf, uw medewerker of het bedrijf moet komen. En dat u het altijd doet, niet alleen bij de ‘leuke’ gasten. Het moet zich rondzingen. In dit kleine boekje vol met kleine gastvrije gebaren willen wij u die kleine handvatten aanreiken waardoor wij u hopelijk stimuleren om op uw manier uw gasten te verrassen. Doe dit op een originele manier en stuur het ons. De gastvrije gebaren die indruk op ons maakten zijn verzameld in ‘Kleine gastvrije gebaren’. Deze gebaren zijn gemakkelijk zelf toe te passen in de praktijk.

Het boekje kunt u gratis downloaden op de website: www.spronsen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *