Hellendoorn; na opknapbeurt wordt het weer tijd voor een nieuwe attractie

Ook Avonturenpark Hellendoorn is sinds het Paasweekend weer geopend. Er is de afgelopen jaren veel energie en geld gestoken in het opknappen van bestaande attracties. Dit jaar komt er in Dreumesland een kleine toevoeging. In overleg met de Looping-group wordt er gekeken of er in 2017 een grotere nieuwe attractie kan worden toegevoegd.

hellendoorn1De burgemeester van Hellendoorn benadrukte tijdens de opening het belang van Avonturenpark Hellendoorn voor de gemeente en de regio: “Veel van mijn kennissen denken bij Hellendoorn eerder aan het attractiepark dan aan mijn gemeente.” Bovendien levert het park, direct en indirect een belangrijke bijdrage aan de regionale economie. Avonturenpark Hellendoorn bestaat dit jaar 80 jaar, en dat was ook een mooie aanleiding om de opening samen met 80-jarigen te vieren.

Hellendoorn 16 - 24Marketing
Toch ziet marketingmanager Rene Peul opa’s en oma’s niet als specifieke doelgroep voor het park: “Wij profileren ons als een park voor jonge gezinnen met kinderen van 6-12 jaar, en dat zie je ook in onze promotie-uitingen. We hebben sinds vorig jaar wel gratis toegang voor opa’s en oma’s toegevoegd aan ons gezinsarrangement. Dus op die manier komen we deze doelgroep wel tegemoet.”

Naast de algemene doelgroepen richt Hellendoorn zich ook op nichemarkten. Park Hellendoorn organiseert eens per jaar een dag speciaal voor mensen met autisme. Dit wordt de Auti-Doe-Dag genoemd. Ze zijn op dit idee gekomen doordat mensen ernaar begonnen te vragen. Het park was altijd al fijn voor mensen met autisme om te bezoeken. Op de Auti-Doe-Dag wordt er rekening gehouden met de muziek, die niet al te hard staat. Ook worden er andere plattegronden gebruikt met minder nummertjes, zodat alles wat overzichtelijker is. Ze proberen zo te vermijden dat mensen met autisme heel veel prikkels krijgen.

Plannen met het park
Lyan van den Bosch zwaait nu drie jaar de scepter over het park. In die periode is er vooral veel aandacht besteedt aan renovatie van de bestaande attracties en de parkinfrastructuur. In haar eerste jaar werd ook slidepark Aquaventura geopend. Met werkzaamheden aan onderhoud en renovatie haal je niet makkelijk de krant, maar een slordige uitstraling is wel een afknapper voor de beleving. Het opknaplijstje is nog helemaal afgewerkt. Zo worden o.a. de entrees van enkele attracties binnenkort onderhanden genomen.

Voorzichtig wordt er uitgekeken naar een nieuwe attractie. Van den Bosch hoopt dat die in 2017 al gerealiseerd kan worden. Zij is daarbij wel afhankelijk van keuzes die in het hoofdkantoor van de overkoepelende Looping groep gemaakt worden. Dit jaar heeft de keten drie parken overgenomen en investeringen in deze parken kregen in 2016 een hogere prioriteit.

Dit jaar is er in Hellandoorn vooral sprake van kleine nieuwigheidjes op het park. Zo wordt er in dreumesland een huis gebouwd voor de parkmascottes Babba en Bella. Hiermee wordt ingespeeld op de populaire selfie-trend: ‘op de foto in bijzondere omstandigheden.’ Rondom het huisje worden ook speelelementen aangebracht zodat het een levendig geheel wordt.


Met de interactieve shooter attractie ‘Discovery Club’ was Hellendoorn in 1999 haar tijd ver vooruit. Steeds meer parken zien de kracht van interactiviteit in een attractie. Met ingang van dit seizoen is de techniek van het schietspel vernieuwd.

meer informatie: www.avonturenpark.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *