Efteling wint opnieuw ANWB prijs; Leukste Dagje Uit

De Efteling prolongeert haar titel ‘Leukste Dagje Uit’. Er werden dit jaar 32.000 stemmen uitgebracht door ANWB leden. Het podium werd compleet gemaakt door Gaia Zoo (2) en De Apenheul (3). “Het platform voor dagattracties, LandvanANWB.nl, trekt steeds meer bezoekers”, liet ANWB directeur Frits van Bruggen weten; “In 2014 werd de website 3,5 miljoen keer bezocht en in de eerste drie maanden van 2015 lag het bezoek al weer 50% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

efteling land van anwbEfteling met internationale ambities
Efteling Directeur Fons Jurgen nam de prijs in ontvangst en benadrukte in zijn speech vooral de toegenomen concurrentie op de Nederlandse markt van dagattracties (50.000 toeristische bedrijven in Nederland). Niet alleen de pretparken zijn concurrent, maar ook de vele andere alternatieven om je vrije tijd in te vullen. De Efteling ziet dat groei noodzakelijk is om als zelfstandig park te overleven. In de visie 2020 wil de Efteling zich omvormen van sterk nationaal merk tot internationale toeristische bestemming. Om dat te bereiken wil de Efteling nog meer attracties bieden zodat bezoekers zich meerdere dagen kunnen vermaken. De doelstelling richt zich op 5 miljoen gasten in 2020.
Meer informatie: www.efteling.nl

Winnaars per provincie
Terwijl de grotere parken, met een landelijke uitstraling, streden om de prijs ‘Leukste Uitje van Nederland’, werd er ook rekening gehouden met de parken die zich meer op de regio richten. Die kleinere attracties streden om de provincieprijzen. De winnaars:

De prijs voor het meest maatschappelijke uitje werd gewonnen door: Wijngaard Hof van Twente

De feestelijke prijsuitreiking had ook nog een thema meegekregen: ‘Geluk‘. Daar werd invulling aan gegeven door een presentatie van Guy van Liemt, die daar onderzoek naar heeft gedaan aan de Erasmus Universiteit. Dit verhaal komt binnenkort nog aan bod op deze website.

Meer informatie: www.landvananwb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *