Sneek wordt eerste stad met volledige iBeacon dekking

Op donderdag 30 april aanstaande wordt een nieuwe stap gezet in informatievoorziening voor het winkelend publiek in Nederland. Plaats van handeling: Sneek. Sneek wordt namelijk de eerste stad in Europa met een volledige Apple iBeacon dekking. Tot nu toe is het Apple iBeacon systeem in Europa alleen op kleine schaal toegepast.

ibeaconVia deze beacons sturen winkels, horecagelegenheden en evenementen, maar ook monumenten en musea relevante berichten naar mensen in de directe omgeving die de bijbehorende, gratis Lightcurb beacon app hebben gedownload op hun smartphone. De berichten variëren van exclusieve aanbiedingen bij winkels en horecagelegenheden tot inhoudelijke informatie over evenementen en historische gebouwen en andere monumenten.

Lightcurb app
Na het downloaden van de Lightcurb app kunnen inwoners en toeristen gepersonaliseerde informatie ontvangen als zij in contact komen met de iBeacons op fysieke plaatsen. Voor elke gebruiker wordt een specifiek profiel gecreëerd, zodat de gestuurde informatie steeds verder wordt afgestemd op individuele voorkeuren en behoeftes. Op basis van onder meer geslacht, leeftijd en de afstand tot het iBeacon kunnen er verschillende boodschappen worden ontvangen. Gebruikers kunnen ook zelf hun voorkeuren instellen.

Het is volgens Snakeware, producent van de Lightcurb app, niet ondenkbaar dat op termijn naast commerciële en toeristische informatie ook boodschappen van algemeen maatschappelijk nut worden toegevoegd aan de informatievoorziening via de app.

Meer informatie: www.snakeware.nl

Zie ook ons eerdere artikel: Volgen van smartphones interessant voor recreatiesector?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *