Caravana bijna volgeboekt

Het gaat erg goed met de inschrijvingen voor Caravana 2014. Met nog vier maanden te gaan is de grootste kampeerbeurs van ons land nagenoeg volgeboekt. Projectmanager Douwina Yntema is dan ook dik tevreden. “Meer dan 95% van de beschikbare ruimte is ingevuld. Er zijn nog maar een paar plaatsen te vergeven. Dat is een enorme stijging ten opzichte van vorig jaar. Uit het feit dat standhouders en masse kiezen voor de Caravana spreekt vertrouwen. Daar zijn we ontzettend blij mee. Het betekent dat we op de juiste weg zijn.”

Veelzijdig
Steeds meer nationale en internationale bedrijven kiezen er voor om hun wereldprimeurs voor het eerst op de Caravana te presenteren. Yntema: “Ook voor de 54e editie hebben we weer de wereld aan noviteiten, zowel tenten, caravans, campers als benodigdheden. We steken veel energie in presentatie en proberen een veelzijdige beurs neer te zetten. Onderdeel daarvan is een designwedstrijd met als onderwerp De Camper en Caravan van de Toekomst waaraan verschillende hogescholen deelnemen. Voor Caravana 2014 kunnen ‘productontwikkelaars van de toekomst’ ideeën bedenken en ontwerpen creëren op basis van hun eigen visie. Maquettes van de tien genomineerde ontwerpen worden op de beurs getoond. Deze tien beste ontwerpen zijn ook in de race voor de publieksprijs toegekend door de bezoekers van de Caravana. Uit onderzoeken is gebleken dat de bezoeker gericht komt en een persoonlijke benadering belangrijk vindt.”

KCK Camper en Caravan van het Jaar
Een van de hoogtepunten van Caravana 2014 is de Camper en Caravan van het Jaar 2014 verkiezing. Deze verkiezing is een initiatief van de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen. Deze jaarlijkse vakjury bestaande uit journalisten met ruime ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt, bepaalt de uiteindelijke winnaars. In deze verkiezing weegt de jury alle modellen mee die in dat modeljaar nieuw of (sterk) vernieuwd zijn verschenen. De consumentenprijs moet op het moment van de jurering bekend zijn. Innovatie levert extra waardering op. winnaars worden bekendgemaakt tijdens de opening. Beide winnaars zijn de gehele beurs te bewonderen op de stand.

caravana

Grootste
Met ruim 400 exposanten en bijna 45.000 bezoekers tijdens de afgelopen beurseditie, is de Caravana de grootste kampeerbeurs van Nederland. Caravana 2014 wordt gehouden van 23 tot en met 28 januari in het WTC Expo Leeuwarden. www.caravana.eu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *