Belgische Boomloft met nadruk op natuur en duurzaamheid

Het lijkt deze week wel themaweek Boomhuizen. Na de boomhuis-tekening van De Efteling en de opening van het Landal Boomhuis op de Veluwe, ontvingen we ook uit België een prachtig voorbeeld van een boomwoning op hoog niveau; de Boomloft van YourNature.

treeloftDe Boomloft (Treeloft) is al in meerdere Europese landen geplaatst, maar dit is het eerste exemplaar in België. Het gaat om een luxe boomhut, inclusief keuken, badkamer, sauna, wifi, en nog veel meer comfortabele voorzieningen. De treelofts zijn vanaf volgend jaar te huur voor zo’n 150 euro per nacht. Kopen kan ook. De kostprijs bedraagt 190.000 euro. Voorlopig worden er 36 boomlofts gebouwd.

James Mennekens – de vroegere CEO van Center Parcs (Pierre & Vacances) – heeft de treelofts naar België gehaald.  De eerste “treeloft” is inmiddels geïnstalleerd in Henegouwen, in het vakantiebos Your Nature. Het gaat om een huzarenstuk van 57 vierkante meter en een gewicht van meer dan één ton. Volledig in hout, op 3,5 meter hoogte, en helemaal in harmonie met de natuur. En ja, het lijkt misschien op een boomhut, maar met twee verdiepingen, evenveel terrassen en slaapkamers, een keuken en badkamer, wifi en zelfs een sauna, is het toch net dat beetje meer.

“De Vlamingen die onze eerste treeloft al gezien hebben, reageren bijzonder enthousiast”, vertelt James Mennekens. “Dit is hetgeen de Vlaming anno 2016 wil: genieten van de wijds uitgestrekte natuur, maar niet zonder de nodige luxe.” En luxe, daar blinken de Belgische treelofts in uit. “De lofts die we voor de Vlamingen bouwen, vind je nauwelijks in Europa. Ze zijn voorzien van elektriciteit, stromend water, maar eveneens zijn ze helemaal energieneutraal, is er wifi voorzien, kan je in alle rust genieten van een sauna, enz.”

Meer informatie: www.yournature.be/nl/onze-producten/treeloft/
Zie ook: Nieuwsitem van de ontwikkelaar Bereal Vastgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *