Agrarisch bedrijf, streekproduct & recreatie: een gouden combinatie

Variatie in het landschap, uitstekende fietsroutestructuren en lokale streekproducten. Dat is de basis voor het in 2011 geïntroduceerde concept ‘Proef en Beleef het Boerenland’. De bedenkers voegden er slechts één ingrediënt aan toe: samenwerken met andere ondernemers uit de regio. ‘Proef en Beleef het Boerenland’ biedt tal van mogelijkheden om verschillende doelgroepen het platteland te laten beleven. In april en mei worden in Overijssel regiobijeenkomsten georganiseerd om ondernemers op het platteland te inspireren om dit initiatief of andere ideeën verder te helpen. Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan tot en met 10 april.

Gezond genieten voor 50-plussers
‘Proef en Beleef het Boerenland’ past perfect binnen het project ‘Gezond genieten voor 50-plussers’ dat in november 2011 gestart is. Hierbinnen trekken het Tuinpad, Ontdek de Reggestreek, de Twentse Hooilanden, RBT Vechtdal IJsseldelta, Twents Bureau voor Toerisme en Stimuland samen op. De projectpartijen willen het gebruik van het Overijsselse platteland voor sport, bewegen en gezondheid van 50-plussers stimuleren en tegelijkertijd een koppeling maken met streekproducten. Streekproducten staan bij deze doelgroep voor authenticiteit, betrouwbaarheid en gezondheid. Het ontwikkelen van een toeristisch aanbod, afgestemd op de belevingswereld van de doelgroep, is een nieuwe ontwikkeling binnen de toeristische sector. Ook het verbinden van landbouw en landschap aan gezondheid en bewegen, in combinatie met toerisme, is innovatief. Concepten als ‘Proef en Beleef het Boerenland’ zijn daarmee kansrijk en bovendien relatief eenvoudig op meerdere plekken binnen de provincie te realiseren.

Data regiobijeenkomsten
De projectpartijen van ‘Gezond genieten voor 50-plussers’ organiseren in april en mei vier regiobijeenkomsten. Deze vinden plaats in Zuidwest-Twente (op 17 april), Noordoost-Twente (op 24 april), Vechtdal en Salland (op 26 april) en Waterrijk Weerribben Wieden en IJsseldelta (op 8 mei). Het programma start alle avonden om 20.00 uur. Tijdens deze regiobijeenkomsten wordt het initiatief ‘Proef en Beleef het Boerenland’ verder uitgewerkt met de initiatiefneemsters en overige geïnteresseerde partijen. Daarnaast is er tijdens het interactieve programmaonderdeel ruimte om andere ideeën te lanceren en uit te werken. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 10 april aanmelden bij Lucie Otten van Stimuland: lotten@stimuland.nl of (0529) 47 81 80.

Meer informatie: www.stimuland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *