Impuls van 600 miljoen voor Zeeuwse recreatiesector

Door de bouw van zeven nieuwe vakantieparken krijgt de Zeeuwse recreatiesector de komende jaren een impuls van ruim 600 miljoen euro. Na voltooiing zijn de 12.500 bedden jaarlijks goed voor 2,2 miljoen overnachtingen. Dat blijkt uit cijfers van Arcus, de Zeeuwse projectontwikkelaar die de parken van Roompot Vakanties ontwikkelt.

zeeuwse vakantiewoningenArcus werkt voor enkele projecten samen met BPD, voorheen Bouwfonds. De Zeeuwse gedeputeerde voor Economie en Werkgelegenheid Ben de Reu spreekt over een enorme impuls voor de werkgelegenheid in de provincie. “De motor van de Zeeuwse economie krijgt volop nieuwe brandstof. De recreatiesector zet de werkgelegenheid in een hogere versnelling. Het is heel bijzonder wat er gaat gebeuren. Roompot Vakanties en Arcus zijn de stille kracht van Zeeland. Ze doen het ondanks de crisis ontzettend goed. Van groot economisch belang voor Zeeland”, aldus De Reu.

Roompot Vakanties
Het gaat om projecten van Arcus in Cadzand-Bad (reeds gerealiseerd), Breskens, Domburg en Ouddorp. Samen met BPD worden parken in Renesse, Dishoek en Nieuwvliet-Bad gebouwd. Roompot Vakanties gaat de parken exploiteren. Als alle nieuwe parken open zijn geven de bezoekers jaarlijks 90 miljoen euro uit in de regio. Ook de zeven gemeentes profiteren van de uitbreiding: jaarlijks innen de nieuwe parken 2,8 miljoen euro toeristenbelasting bij hun gasten.

Werkgelegenheid
De bouw van de projecten biedt dit en komend jaar werk aan ruim 3000 mensen, de exploitatie zorgt voor 700 permanente banen.Gedeputeerde De Reu: “De projecten gaan direct, maar ook indirect voor veel werkgelegenheid zorgen. De parken moeten worden gebouwd, maar als ze af zijn, gaan de bezoekers ook naar de bakker en de supermarkt.” De investering van 600 miljoen euro is een belangrijke impuls om de kwaliteit van de Zeeuwse verblijfsrecreatie de komende jaren verder te verbeteren.

Waardevast alternatief
Volgens Enrico de Koster, directeur van Arcus ziet de toekomst voor de verkoop van kwalitatief hoogwaardig recreatief onroerend goed er positief uit: “Door onder andere de crisis is de populariteit voor het investeren in deze vorm van vastgoed een waardevast alternatief gebleken ten opzichte van de traditionele beleggingsvormen en financiële producten. Waar voorheen zeventig procent van de kopers een financiering nodig had voor de aankoop, is dat tegenwoordig dertig procent.” Zeeland is voor Nederlandse, Belgische en Duitse vastgoedbeleggers en toeristen zeer in trek. De parken in de provincie zijn een ideaal vertrekpunt voor een dagtochtje naar Antwerpen, Knokke, Brugge, Gent of Sluis. Maar ook de Zeeuwse kust biedt genoeg mogelijkheden om te ontspannen. Voor vakantiegangers met een Bourgondische inslag is de provincie een walhalla: in de nabije omgeving zijn tal van restaurants met Michelinsterren te vinden.

Meer informatie:
www.arcusprojectontwikkeling.nl
www.bpd.nl

zeeuwse recreatie economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *