2015 topjaar voor Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is er vroeg bij met het bericht dat 2015 zeer succesvol is (geweest) Met nog een groot deel van de kerstvakantie voor de boeg verwacht de Diergaarde uit te komen op ruim 1.5 miljoen bezoekers. Vooral de dagbezoeken zorgden voor een flinke stijging: Blijdorp verkocht gemiddeld zo’n 5 % meer dagkaarten dan het jaar ervoor. Qua dagbezoek is 2015 dan ook het beste jaar na de periode 2000-2003 (de opening van het Oceanium). De omzet uit feesten en partijen kent dit jaar ook een forse stijging en het aantal abonnementhouders is licht gestegen.

blijdorp oceaniumHoogtepunten in 2015 waren de opening van een Congolees regenwoud voor de zeldzame okapi’s en Afrikaanse vogelsoorten, een nieuw verblijf voor Aziatische leeuwen en een oosters gethematiseerd restaurant ‘Poort van Azië’. Alle drie zijn dit innovatieve projecten waar Blijdorp met recht trots op kan zijn. De introductie van de nieuwe leeuwenman bij de dames was niet eenvoudig, maar inmiddels is het jongste vrouwtje gedekt. We duimen voor welpjes in het voorjaar! Andere projecten waren: de restauratie van de penseelzwijnenstal voor de mhorrgazellen, een Himalayagebied voor kleine panda’s en de restauratie van fontein “Liesje” bij de kuifhertjes. Het vlinderparadijs Amazonica bleef onverminderd populair bij de bezoekers.

blijdorp ijsberenEnkele hoogtepunten op dierengebied waren o.a. de geboorte van olifant Sunay, een genetisch belangrijk jong bij de kleine panda’s, een gorilla, twee koeneusroggen en maar liefst vijf maraboekuikens. In maart kwam ijsbeertweeling Sizzel en Todz voor het eerst uit de kraamkamer. Met hun speelse gedrag stonden ze het hele jaar volop in de belangstelling, ook op social media. Tevens ontving Blijdorp drie zeldzame Europese steuren.

2016 is het Jaar van de Aap volgens de Chinese kalender. En dat wordt het zeker ook in Blijdorp. Het oude roofdierengebouw wordt langzaam omgetoverd tot een indrukwekkend verblijf voor gelada’s, een expressieve apensoort uit Ethiopië. Komende zomer wordt dit feestelijk geopend. In april is de opening van de gerestaureerde stal voor grote koedoes en penseelzwijnen. In 2016 verwacht Blijdorp ook enkele bijzondere geboortes. Er worden jongen verwacht bij o.a. de Maleise tapirs, de Amoerpanters en de Aziatische leeuwen.

Zie ook een eerder artikel van dit jaar over sluitingstijden en horeca-exploitatie. Daarin komt Blijdorp als Case aan bod.

Meer informatie: www.diergaardeblijdorp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *