Watertoeristenbelasting Lelystad van de baan

De gemeenteraad van Lelystad besloot gisteravond om de invoering van de watertoeristenbelasting te schrappen uit haar begroting. De watersportondernemers zijn verheugd met het besluit van de gemeenteraad. Martijn Dinant van Jachthaven Lelystadhaven: “We zijn blij zijn dat de watertoeristenbelasting voor 2013 niet wordt ingevoerd. Lelystad laat hiermee zien dat toeristen welkom zijn bij ons in plaats van ze weg te jagen”. Ook de collega-ondernemers van Flevo Marina en Deko Marine onderstrepen dit.

HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersportindustrie, pleitte voor afschaffing van deze belasting. Zij vreesde dat de inkomsten van watersportbedrijven daalden en dat havens klanten gingen verliezen, doordat de watertoeristenbelasting wordt doorberekend in het tarief voor vaste ligplaatsen. Regiomanager Gerdina Krijger van HISWA Vereniging: “De gemeente heeft nu besloten om voor 2013 de watertoeristenbelasting niet in te voeren. Dat wil nog niet zeggen dat deze plannen definitief van de baan zijn. Wij gaan door met onze lobby om te zorgen dat de watertoeristenbelasting permanent van de agenda verdwijnt”.

Watersportgemeente
Lelystad boekt als jonge gemeente in het IJsselmeergebied voor het eerst resultaten met haar profilering als watersportgemeente. Passanten besteden zo’n 95 euro per dag. Ze zijn daarmee van groot belang voor de Lelystadse horeca en winkels. Daarbij leveren de klanten werk op voor de vele jachtservice- en onderhoudsbedrijven.

Bron: persbericht HISWA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *