Voetbalpools in café’s worden niet aangepakt

Bedrijven die rondom de wedstrijden een eigen voetbalpool willen organiseren, worden niet aangepakt door de kansspelautoriteit. Het houden van een voetbalpoule in besloten kring en niet bedrijfsmatig is geen probleem. Voetbalpoules op de werkvloer, met vrienden of binnen een vereniging zijn gewoon toegestaan. De wet op de kansspelen staat dit toe.

Prioriteiten voor de handhaving van de kansspelautoriteit zijn het aanpakken van grootschalige en/of bedrijfsmatig uitgevoerde illegale kansspelen. Een poule op bescheiden schaal voor de klanten van een café is voor de kansspelautoriteit geen aanleiding om in actie te komen. Meldingen van poules waarin om aanzienlijke geldbedragen gespeeld wordt of waar via internet iedereen geld kan inleggen, neemt de kansspelautoriteit echter serieus in onderzoek.

De kansspelautoriteit is een zelfstandig bestuursorgaan met eigen rechtspersoonlijkheid en heeft als taak het verstrekken van kansspelvergunningen, het houden van toezicht op de naleving van de wet- en regelgeving door vergunninghouders, het toezien op de afdracht van kansspelopbrengsten, het bestrijden van illegale kansspelpraktijken en het sanctioneren van overtredingen. Ook heeft de autoriteit als taak het beperken van kansspelverslaving en het verstrekken van voorlichting aan burgers, medeoverheden, bedrijven en andere maatschappelijke organisaties en voert onafhankelijk van het Ministerie van Veiligheid en Justitie de wet op de kansspelen uit. Zij wordt niet gefinancierd door de overheid.

Bron: Kansspelautoriteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *