Vier online sessies over circulaire bedrijfsvoering tijdens Inspiratieweek Bedrijfsafval

De Inspiratieweek Bedrijfsafval ‘4x Circulair werkt’ wordt van 1 t/m 4 november georganiseerd door Rijkswaterstaat VANG Buitenshuis. De themasessies Re-act, Re-fuse, Re-use en Re-think praten u bij over preventie van afval, de logistieke issues, het beleid van de overheid t.a.v. de circulaire economie en hoe gedragsverandering afval kan verminderen.

Elke ochtend tussen 9-10 uur is een online-sessie bij te wonen. Dagelijks wordt gekozen voor een andere insteek, die bijdraagt aan het verbeteren van uw circulaire bedrijfsvoering: Re-act, Re-fuse, Re-use, Re-think.

Het reduceren van afval kan op vele manieren, o.a. door het voorkomen, scheiden en recyclen. Onder begeleiding van een groot aantal experts worden dagelijks verschillende uitdagingen en relevante ontwikkelingen behandeld. Tijdens de Inspiratieweek nemen sprekers als Klaske Kruk (oprichter van Circularities), Klaas van der Sterren (Rijkswaterstaat adviseur Circulaire Economie) en Kaj Morel (Lector New Marketing Avans Hogeschool) ons mee in de laatste stand van zaken en relevante ontwikkelingen.

Ook voor de recreatiesector?

Navraag of de sessies ook geschikt zijn voor de recreatiesector, leverde de volgende reactie op: “De inspiratie week is bedoeld voor de KWD sector (kantoren, winkel dienstensector) waar recreatiebedrijven een belangrijk onderdeel van zijn. We werken samen met partijen (Efteling, Artis, Musea en theaters, festivals, hotels en restaurants) en branches (mvo nederland, green events, greens leisure, green key, green deal circulaire festivals) uit de sector. De week zelf gaat over algemene thema’s (inkoop, gedrag en logistieke uitdagingen) die voor de sector interessant kunnen zijn. Ook komen er praktijkvoorbeelden aan bod en zijn er filmpjes gemaakt in oa hotel jakarta.”

Specifiek voor de cultuursector is er eind november nog een bijeenkomst en ook volgend jaar staan er sessies gepland. Hier komen met name musea, theaters en poppodia op af.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *