Recreatieschap Drenthe bouwt TT-beleving uit met jaarrond aanbod

Het Recreatieschap Drenthe heeft onder de noemer Tour de TT een nieuw aanbod ontwikkeld voor recreanten en toeristen die het hele jaar door de rijke historie van de TT willen beleven. De afgelopen maanden is een samenwerkingsverband gecreëerd van nu al 64 verblijf- en horecaondernemers uit de gemeenten Assen, Borger-Odoorn, Midden-Drenthe en Aa en Hunze. Als een soort Route 66, via de markante gele bewegwijzerde route Tour de TT, zijn zij verbonden aan de oude TT stratencircuits.

tour TTwww. tourdett.nl
Op de website www.tourdett.nl zijn nu informatieve trofeeën geplaatst. Deze trofeeën zijn aansprekende thema’s uit de geschiedenis (canon) van de TT. Bijvoorbeeld de ‘borrelglaasjesklasse’ en ‘bermtoerisme’. Deze informatie en de beelden zijn geselecteerd door het Drents Archief. Elke maand wordt een nieuwe trofee uitgelicht.
Er zijn vergevorderde plannen om de canon van de (Tour de) TT begin volgend jaar in boekvorm uit te geven. Het boek zal zich onderscheiden in zijn vormgeving waarbij de rijke historische en culturele uitingen van de TT van het verleden en het heden bij elkaar worden gebracht.

In de gratis annodrenthe app van het Drents Archief staan langs de historische route Tour de TT bij interessante plaatsen een bijzonder verhaal in woord en beeld. Hoeveel coureurs zijn er wel niet uit de gevaarlijke ‘Bocht van Bartels’ gevlogen? En wat koste het programmaboekje van 1929?

Stap op, Stap af Bus Tour de TT
Op de dinsdag en zaterdag in de maanden juli en augustus rijdt de Stap op, Stap af Bus Tour (de TT) van DrentheTours als toeristische lijndienst vanaf paddocks (verblijfsaccommodaties) langs pitstops (dagattracties, horeca). De bus is goed herkenbaar in Tour de TT stijl en bij mooi weer rijdt de ‘cabriobus’ door de gemeenten Assen, Borger-Odoorn, Aa en Hunze en Midden-Drenthe. Onderweg worden de reizigers vermaakt met motorweetjes. Een kaartje kost € 6,00 voor volwassenen en € 3,00 per kind. Elke 2 uur kan vanaf een paddock worden ingestapt. De bus rijdt tussen 9.00 en 18.00 uur.

Flyer
Een drietalige Flyer Tour de TT wordt komende periode op grote schaal verspreid via Tourist Info Drenthe onder de deelnemende ondernemers en de grotere publieksevenementen. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met LDP-International , de organisator van de BromfieTTs die plaats vind op zondag 20 juli op het TT-Circuit.

Het Recreatieschap Drenthe hoopt dat met al deze nieuwe belevenissen bezoekers van Drenthe langer verblijven in de provincie en ook een herhaalbezoek brengen aan Drenthe.

Bron: persbericht recreatieschap Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *