Provincie Groningen subsidieert toeristische projecten in aarbevingsgebied

Negen leefbaarheidsprojecten in gemeenten in het aardbevingsgebied krijgen in totaal ruim 2,7 miljoen euro subsidie vanuit het Nationaal Programma Groningen voor hun projecten. Een deel daarvan wordt besteedt aan projecten ter versterking van de toeristische sector.

We plukten de toeristische subsidies er even uit:

Muzeequarium
  • Er wordt een profiel gemaakt om recreatie en toerisme in de dorpen Termunten, Termunterzijl en Borgsweer te verbeteren. Het project is een initiatief van bewoners en (lokale) partijen.
  • Rond het Muzeeaquarium In Delfzijl wordt een museumtuin aangelegd, het project ‘Stapsteen naar het Waddenwerelderfgoed’. Hiermee leveren inwoners en vrijwilligers uit Delfzijl een bijdrage aan de gebiedsontwikkeling van Delfzijl. Zij krijgen hiervoor € 402.446,- subsidie.
  • Het Groninger Landschap krijgt € 150.000,- subsidie om de vervallen steenfabriek Rusthoven’ in Wirdum (gemeente Loppersum) weer toegankelijk te maken voor gebruik. Dit gebeurt met behoud van cultuurhistorische elementen en elementen die belangrijk zijn voor bijvoorbeeld vleermuizen in de oude fabriek.
  • Inwoners van Hellum gaan samen met de gemeente Midden-Groningen aan de slag met het behoud van de kademuur in Hellum. Er komt ook een verblijfs- en ontmoetingsplek voor het dorp en een wandelroute. Het Nationaal Programma Groningen draagt hier  € 125.000,- subsidie aan bij.

Meer informatie: provincie Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *