Opnieuw een internationale vakantiepark-keten met groeiambities in Nederland: Marvilla Parks

Afgelopen week heeft Marvilla Parks een tweede Nederlands vakantiepark overgenomen in Kaatsheuvel. Marvilla Parks is gestart door moederbedrijf European Camping Group in 2020, en heeft in vrij korte tijd al 35 vakantieparken aan de keten toegevoegd – vooral gesitueerd in Frankrijk.

De keten heeft ambitieuze groeiambities en wil de komende tijd nog meer parken in Nederland overnemen en ombouwen tot een Marvilla Park.

Groeiambitie

Het eerste park van Marvilla in Nederland was Camping ’t Hop in het Friese Wijckel. Nu is daar de overname van Camping Het Genieten in Kaatsheuvel bij gekomen. Een overname van een camping in Drenthe zit in de afrondende fase. Als we informeren naar de verdere uitbreidingsplannen dan blijkt de keten een wensenlijstje te hebben: “Als we kijken naar de spreiding van ons product zijn we nog op zoek naar campings in Zeeland, Limburg en de NL kust in zijn algemeenheid.”

Luxe kamperen met veel watervoorzieningen

De overgenomen campings krijgen een kwaliteitsimpuls en er wordt geïnvesteerd in voorzieningen. Een woordvoerder omschrijft de plannen: “Als we een camping overnemen dan upgraden wij deze naar de Marvilla Parks en European Camping Group standaard. Dit betekent high-end waterparken, grote variëteit aan activiteiten en animatie voor het hele gezin in een natuurlijke omgeving. Wij plaatsen voor de verhuur luxe glamping-accommodaties en herstructureren het terrein naar een speelsere infrastructuur. We zijn ook zeer trots op de toewijding van onze medewerkers om ervoor te zorgen dat onze gasten een vakantie krijgen om niet te vergeten.”

Een oude bekende als eigenaar / investeerder

Marvilla Parks is een merk van de European Camping Group (ECG). ECG werd in september 2021 overgenomen door private equity bedrijf PAI Partners. PAI is o.a. de vorige eigenaar van de Roompot-keten, en dus een bekende naam op de Nederlandse markt voor vakantieverblijven.

Meer informatie: www.europeancampinggroup.com/uk/histoire.html

De accommodaties op de Marvilla Parks, voornamelijk stacaravans en luxe glamping accommodaties, worden hoofdzakelijk verhuurd door de touroperator merken van ECG; dat zijn o.a. Roan en Eurocamp.

Steeds meer buitenlandse ketens in Nederland

Marvilla is niet de eerste buitenlandse keten die op overnamepad is in Nederland. Het Franse familiebedrijf Capfun is de afgelopen jaren het meest actief geweest in Nederland en bezit inmiddels 15 campings in ons land. Ook dit bedrijf profileert zich met uitgebreide waterpret-voorzieningen. De Franse keten Huttopia heeft inmiddels drie locaties in beheer en richt zich op natuurlijke kwaliteit en citycamps. Bij de Franse keten Siblu staat de teller in Nederland inmiddels op 3. Het Italiaanse Vacance Col Cuore (Nederlandse eigenaar) heeft één camping in Nederland.

Meer informatie:


Meer informatie over ketenvorming van vakantieparken

Ondernemers en toeleveranciers die meer inzichten en achtergronden zoeken over de ketenvorming in de markt van campings en vakantieparken, raden we aan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *