Ontwikkeling Willemsroute: +330% meer recreatievaart sinds 2010

De Willemsroute is het verleidelijke alternatief voor de recreatievaart om van Roermond of ‘s-Hertogenbosch naar Maastricht te varen, en omgekeerd.  Het project is bijzonder succesvol; Er worden ongeveer 330% méér recreatievaarders geteld dan voor de start van het project ‘het aantrekkelijke alternatief’ in 2010. 

Digitale vaarkaart en Willemsroute app
Recreatievaarders kunnen via www.dewillemsroute.eu/vaarweginformatie de vaarkaart downloaden. Ook is alle vaarweginformatie te vinden in de Willemsroute app. Deze app is te downloaden via de App Store voor IOS en via Google Play Store voor Android.

De Willemsroute
De Willemsroute is het verleidelijke alternatief om van Roermond of Den Bosch naar Maastricht en vice versa te varen. Een prachtige route voor de recreatievaarder die meer wil dan alleen van A naar B varen. Een goed begaanbare en mooie vaarweg, die leidt langs vele aantrekkelijke plaatsen in Nederlands en Belgisch Limburg. Plaatsen zoals Weert. Kijk voor meer informatie op www.dewillemsroute.eu.

Visualisatie Waterfront Weert
Visualisatie Waterfront Weert

Werthaboulevard en Passantenhaven
Het Bassin aan de Zuid-Willemsvaart in Weert heeft een geweldige verandering ondergaan. De skyline van Weert is veranderd en de stad heeft opnieuw de stap gezet naar het water. Naast de bebouwing is het openbaar gebied langs de Zuid-Willemsvaart getransformeerd in een mooie boulevard. Hier kan heerlijk gerecreëerd worden langs het water. Ook vinden er tal van evenementen plaats. Een groot deel van de werkzaamheden is uitgevoerd met financiële steun van de provincie vanwege de meerwaarde voor toerisme en recreatie.
Zaterdag 23 augustus 2014 is de officiële opening van de Werthaboulevard. Deze prachtige entree van Weert aan het water wordt dan geopend met een Drijf-in bioscoop aan de oever van het kanaal (zijde Suffolkweg). Daar wordt op groot scherm de muzikale film Blues Brothers vertoond.

De Passantenhaven Weert vormt een mooie tussenstop voor recreatievaarders op de Zuid-Willemsvaart. Er wordt nog een betere aansluiting te gemaakt op het verblijfsgebied (horeca) aan de zijde van de Werthaboulevard, zodat het gebied sterker tot ontwikkeling kan komen. De aannemer start in september/oktober met de werkzaamheden aan de Passantenhaven. Kijk voor meer informatie en een artist impressie op www.weert.nl/waterfront.

Bron: persbericht Gemeente Weert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *