Hulp bij EU-wetgeving: DAC7 rapport voor Booking Experts verhuurders

Toekomstgericht en compliant: Booking Experts houdt een oogje op de ontwikkeling van internationale wetgeving en ontzorgt haar klanten met een handige nieuwe rapportage.

Europese richtlijn belastingautoriteiten

De EU-richtlijn DAC7 (Directive on administrative cooperation, zevende wijziging) verplicht digitale platformen om informatie over hun gebruikers te verstrekken aan de belastingdienst. Zo willen de Europese belastingautoriteiten ervoor zorgen dat inkomsten via digitale platformen op de juiste manier belast worden, ook als de gebruikers uit andere EU-lidstaten komen. Vakantieparken die op hun website accommodaties van derden aanbieden zijn in deze ook een digitaal platform, en worden daarom verplicht om verhuurgegevens te rapporteren aan de belastingdienst.

Gigantische berg aan data

Deze gevraagde verhuurgegevens omvatten persoonlijke gegevens van de eigenaar van de verhuurde accommodatie, gegevens over de accommodatie zelf, en gegevens over de verhuurde periodes en de daarmee verdiende inkomsten. Dat is een gigantische berg aan data voor parken met veel particuliere eigenaren. Bij Booking Experts hebben we daarom een functionaliteit ontwikkeld die het onze klanten mogelijk maakt de benodigde gegevens in een overzichtelijk rapport uit hun reserveringssysteem te halen.

Compliance met een paar klikken

Met een DAC7 rapport gegenereerd uit Booking Experts, wordt het aanleveren van de juiste informatie een klusje van enkele minuten. De gegevens worden gefilterd en geordend, geschikt voor de jaarlijkse rapportage aan de belastingdienst. Uiteraard blijft handmatige aanpassing mogelijk voor de gevallen waarin dit nodig is, voordat het rapport definitief gemaakt wordt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is natuurlijk wel zo dat we enkel informatie kunnen verzamelen die reeds in het Booking Experts reserveringssysteem aanwezig is. Daarom is het voor elk rapportageplichtig vakantiepark van belang om de nodige informatie aan te vullen en te controleren, voordat de eerste deadline zich aandient op 31 januari 2025.

Meer informatie over de administratieve gegevens die verwerkt moeten worden is te vinden in deze kennisbank, of via de belastingdienst. Vanaf begin december 2024 zal het DAC7 rapport al aangemaakt kunnen worden via het BEX PMS.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *