Wat valt er te halen voor de recreatiesector op de Horecava?

De Horecava vindt plaats van 8 t/m 11 januari in de RAI Amsterdam. Deze editie wordt er meer aandacht besteed aan de hotelsector. In die productcategorie is ook veel te halen voor andere vormen van verblijfsrecreatie. Ook de groeiende aandacht voor fast moving foodservice kan recreatiebedrijven helpen om hun rendement uit hun restaurants en snackpunten te verhogen.

plattegrond

We maakten een selectie uit het programma met onderdelen die (ook) voor recreatiebedrijven interessant zijn:

Tijdstip – titel – korte omschrijving – standnummer (en/of) – segment

DAGELIJKS

10.00 – 17.00 uur
Aziatisch Paviljoen
Workshops over de Chinese, Oriëntaalse en Japanse keuken
Standnummer 7.200 – Food

11.00 – 13.00 uur
13.00 – 15.00 uur
15.00 – 17.00 uur
Paviljoen Van Bron tot Bord in Nederland
Gezonde lokale producten van streekleveranciers uit alle provincies. Met 3x per dag een kooksessie waar gerenommeerde chefs uit Nederland gerechten bereiden
Standnummer 7.426 – Food

10.00 – 18.00 uur
Hotel World Amsterdam
In een imposante omgeving komen alle hotel disciplines samen: zoals meubilair, schermoplossingen, slaapkamers, fitness, wellness en het buitenterras. De ondernemer ziet de nieuwste trends en ontdekt passende oplossingen voor zijn hotel. Onderdeel is Art Restaurant waar de eigenzinnige chef Jasper Udink ten Cate zijn unieke concept demonstreert; hij maakt van eten een kunstproject en scoort hier internationaal hoge ogen mee.
Standnummer 1.550 – Inrichting en Inventaris

10.00 – 18.00 uur
Innovation & TrendLAB
Het Innovation & TrendLAB is dit jaar groter dan ooit met veel innovaties in de praktijk, rondom vier actuele thema’s: recyclen, een horecazaak rondom één product, de nieuwste technologieën en flexibele locaties die voor zowel horeca als werk worden gebruikt. Horecaondernemers kunnen in dit gedeelte vooral veel zien, proeven en beleven, in het AdviesLAB krijgen ze advies op maat.
Standnummer 6.001 – Innovation & TrendLAB

10.00 – 18.00 uur
Pop-up restaurant De Bierfabriek
Genieten van Frans boerderijkippetje en demonstratie bier brouwen
Standnummer 5.180 – Dranken

10.00 – 18.00
Pop-up restaurant Bar O
Winnaar Nationale RestaurantPITCH; cocktails en kleine gerechten versterken elkaars smaak
Standnummer 3.240 – Dranken

10.00 – 18.00 uur
Pop up Bar Experience
Pop-up bars, workshops en demonstraties in de gezellige sfeer van de Amsterdamse ‘9 Straatjes’.
Standnummer 5.240 – Dranken

10.00 – 18.00 uur
Pop-up restaurant The Chefsclub
Producent van chocolade-decoraties Dobla presenteert bekende food-klassiekers op verrassende wijze met chocolade.
First floor

10.00 – 18.00 uur
Fast Chocolate Experience.
Nieuw in de Foodhal: Dobla, producent van chocolade-decoraties, presenteert food-klassiekers op verrassende wijze met chocolade. Hiermee combineert Dobla gemak en kwaliteit op een verrassende wijze zodat consumenten het kunnen delen op bijvoorbeeld Instagram. Met het thema “Reinventing the Classics” inspireert Dobla ondernemers om met chocolade nieuwe, maar ook herkenbare food-creaties te maken waarmee ze hun gasten kunnen verleiden.
Standnummer 7.145 – Food

Direct van het land – van bron tot bord

10.00 – 18.00 uur
Foodmarkt
Aanbod van kleine producenten, waaronder ook de groente- en fruithoek. Ook de zone ‘Van bron naar bord’ komt dit jaar weer terug. Hier presenteren kleinere locale producenten hun producten. Het laat zien waar je eten vandaan komt en door wie het is geproduceerd. Dat zorgt voor mooie verhalen. Deze trend is een buitenkansje voor bedrijven uit de plattelandsrecreatie.
Hal 7 – Food

10.00 – 18.00 uur
BBQ Plaza
Op BBQ Plaza (buiten) is aandacht voor trends en innovaties omtrent BBQ-en en buiten koken. Demonstraties, proeverijen en de wedstrijd de ‘Orange Butcher Steak Cook Off’ zorgen voor dynamiek en inspiratie.
Buiten, bij Entree K – Grootkeuken

10.00 – 18.00 uur
Bakery Café
Experts demonstereren hoe verschillende disciplines –koffie, thee, patisserie, boulangerie en het koksvak- met elkaar samenwerken (‘blurring’) en elkaar versterken.
Standnummer 12.554 – Bakkerij

10.00 – 18.00 uur
De laatste trends over koffie
Standnummer 12.554 – Koffie, thee en cacao

10.00 – 18.00 uur
Workshops en presentaties over thee

10:00 – 18.00 Niet op donderdag
Bellavita Expo
Italiaanse ambachtelijke fine food producten en wijnen.
Hal 13

MAANDAG 8 JANUARI

10.00 – 12.00 uur
Opening
Feestelijke opening 62e editie Horecava en bekendmaking winnaars 18e Horecava Innovation Award

Standnummer 6.001 – Innovation & TrendLAB
Voor de Horecava Innovation Award bekeek een deskundige jury ruim 120 inzendingen, en selecteerde in vier categorieën, zestien producten en diensten die stuk voor stuk zeer de moeite waard zijn.

Meer informatie: www.horecava.nl

aanmelden:

In de nieuwsbrief van Pretwerk.nl (aanmelden rechtsboven op deze pagina) wordt een code meegestuurd voor gratis deelname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *