Recreatie Vakbeurs: staat een toegankelijk dagje uit al voldoende op de kaart?

Er mag nog meer aandacht zijn voor de toegankelijkheid van recreatie. Waarom? Dat is simpel. Een dagje uit is nog lang niet altijd leuk voor iedereen! Dat kan liggen aan een ontoegankelijke website, te krappe parkeerplaatsen, geen toegankelijke bewegwijzering of het ontbreken van alternatieve informatiebronnen.

Er zijn legio voorbeelden te noemen waarom een dagje uit er niet voor iedereen in zit. Om aandacht voor toegankelijkheid te vragen heeft Stichting Accessibility vier animaties gemaakt. (drie daarvan zijn in dit artikel verwerkt)

Toekomstbestendige recreatiebranche

Op 14, 15 en 16 november vindt de recreatie vakbeurs plaats. Deze beurs staat voor een toekomstbestendige recreatiebranche. Dat betekent ook dat het niemand buiten sluit. Dat de bezoekersreis voor iedereen even geweldig is. Ook voor mensen in een rolstoel, met een taststok, met gehoorproblemen of andere uitdagingen.Een dagje uit. Leuk voor iedereen? Zeker niet! Voor heel veel mensen met een beperking is een dagje uit helaas een dag met obstakels.

Doelgroepen in beeld

Er zijn mensen die al vroeg in hun leven te maken hebben gekregen met een beperking. Er zijn mensen die een blijvende beperking hebben. Maar er zijn ook mensen die op latere leeftijd een beperking krijgen én mensen die tijdelijk beperkt zijn. Al deze mensen zijn de doelgroep van de recreatiebranche. Zijn ze goed in beeld en is de toegankelijkheid voor hen op orde? Hier liggen voor bedrijven kansen die van invloed zijn op loyaliteit (mond-tot-mondreclame), de klanttevredenheid (imago) en het afzetpotentieel.

Aan de slag met toegankelijkheid

Toegankelijkheid begint bij het gesprek tussen de aanbieder van een dagje uit, de bezoekers met een beperking en de expert die weet hoe obstakels kunnen worden opgelost. We helpen graag met het voeren van zo’n gesprek om de toegankelijkheid en oplossingen in kaart te brengen. We denken dagelijks met bedrijven mee over digitale, fysieke en sociale toegankelijkheid. Van aangepast toilet tot parkeerplaats. Van toegankelijke bewegwijzering tot een gastvrij ontvangst. Van website tot toegankelijke exposities en attracties. Wil je toegankelijkheid op de kaart zetten? We kunnen je van informatie voorzien en onze kennis met je delen. Dan deel jij het met jouw community of achterban.

Bartiméus en de stichting Accessibility.nl hebben geen stand op de Recreatie Vakbeurs.

Bron en meer informatie: www.accessibility.nl/sector/recreatie-cultuur-toerisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *