Nederland/Duits internetplatform voor waterrecreatie Rijn en Waal

In een Duits-Nederlandse samenwerking is in de afgelopen maanden met financiële steun van de Euregio-Rijn-Waal gewerkt aan de website waterrecreatie.nl, respectievelijk wasserundfreizeit.de. Dit platform verenigt het hele aanbod op het gebied van watertoerisme in de regio Rijn en Waal , zowel in Duitsland als ook in Nederland.

WaterrecreatieWaterrecreatie.nl en wasserundfreizeit.de bieden bezoekers een uitgebreid overzicht van het interessante aanbod op het gebied van recreatie en watertoerisme in de hele regio van Zaltbommel tot Nijmegen en van Emmerich tot in het Duitse Xanten, Wesel, Duisburg en Krefeld.

Diverse doelgroepen
Het watertoeristisch aanbod wordt per thema gepresenteerd. Zowel mensen die een boottocht op de Rijn willen maken als fietsers die een pont zoeken, kunnen terecht op de site. Maar ook watersporters die willen weten waar de jachthavens zijn. En vanzelfsprekend staan op de nieuwe website ook gecombineerde tochten voor met de fiets en boot, die steeds populairder worden. Verder is op waterrecreatie.nl en wasserundfreizeit.de eveneens informatie te vinden over andere thema‘s, bijvoorbeeld over duiken, zeilen en surfen.

Grensoverschrijdend
De leiding van het project is in handen van het RBT (Regionaal Bureau voor Toerisme) Rivierenland, die de content van het watertoeristische aanbod aan de databank van de website toevoegt. Het aanbod op Duits gebied wordt de komende weken door EAW (EntwicklungsAgentur Wirtschaft) District Wesel in de databank gezet. Het nieuwe internetplatform met het boeiende watertoeristische aanbod van deze grensoverschrijdende regio is dus op tijd voor de zomervakantie gereed.

Het project ‘Waterrecreatie langs Rijn en Waal’ wordt in het kader van het INTERREG IV A programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het Land Nordrhein-Westfalen, de provincie Limburg, de provincie Gelderland, de provincie Noord-Brabant en door de EAW Kreis Wesel en het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland. Het wordt begeleid door het programmamanagement van de EUREGIO Rijn Waal.

Meer informatie: www.rivierenland.biz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *