LF Waterlinieroute geopend – aanhaakkansen voor ondernemers

Nederland heeft er weer een nieuwe icoon-fietsroute bij: De LF Waterlinieroute. Horeca, attracties en verblijfsrecreatie in de omgeving van de route kunnen hier op aanhaken via het label Fietsers Welkom.

De 410 km lange route gaat van Edam naar Bergen op Zoom: langs de Stelling van Amsterdam, via de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. 

Naadloos aansluitend op het themajaar Ode aan het Landschap, met Ode aan de Hollandse Waterlinies als belangrijk onderdeel, lanceert het Fietsplatform op 17 juni de nieuwe LF Waterlinieroute. Deze Langeafstand Fietsroute is bij uitstek geschikt voor een fietsvakantie, en maakt deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes. In het tracé zijn drie linies aan elkaar verbonden: de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. Bij elkaar goed voor een 410 km lange route tussen Edam en Bergen op Zoom. De route is volledig in twee richtingen bewegwijzerd en wordt ondersteund door de website, app en fietsgids. Fietsers kunnen hun spullen pakken en vandaag nog op de fiets springen.

Fietsvakanties in Nederland zeer in trek

De populariteit van fietsvakanties is groot en de invloed van corona duidelijk merkbaar. In 2020 gingen 2,5 miljoen Nederlanders op fietsvakantie in eigen land. Ook tekent zich een verjonging van de doelgroep af. Zo blijkt uit Kerncijfers Fietsvakanties 2020-2021 van het Landelijk Fietsplatform. In 2020 maakten 885.000 Nederlanders één of meer fietstrektochten in eigen land. Een derde (32%) daarvan had niet eerder een fietstrektocht in Nederland ondernomen en 11% deed dat eerder alleen in het buitenland. Maar liefst 60% van de trektochtfietsers wil in 2021 weer een trektocht in eigen land doen. De nieuwe route is daarmee zeer welkom!

Organisatie

De LF Waterlinieroute wordt ontwikkeld door stichting Landelijk Fietsplatform in samenwerking met de erfgoedorganisaties van de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Zuiderwaterlinie. Realisatie van deze route is mogelijk dankzij financiële bijdragen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Alliantie Zuiderwaterlinie en het pact van Loevestein. 

Meer informatie: www.lfwaterlinieroute.nl

Aanhaakkansen voor ondernemers

Om aan te haken bij de LF-Waterlinieroute geeft het Landelijk Fietsplatform ondernemers de mogelijkheid om het label ‘Fietsers Welkom’ aan te vragen. Alle bedrijven (o.a. horeca, verblijf, attracties) met dit label die op een afstand van 5 km van deze route liggen, worden vermeld op de website van de LF route. Dat geldt overigens ook voor de andere routes en een vermelding op Nederland Fietsland. Dit jaar is aanmelden voor het label ‘Fietsers Welkom’ gratis; daarna wordt een bijdrage van€ 65 per jaar gevraagd. Aan dit label zijn nog enkele voorwaarden verbonden m.b.t. voorzieningen die voor fietsers van belang zijn (o.a. fietspomp aanwezig, bandenplaksetje, …)

Meer informatie op: www.allefietserswelkom.nl/informatie_voor_ondernemers

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *