LEGO® Discovery Centre Brussels opent op 24 juni 2022 de deuren

Begin februari 2022 kondigde Merlin Entertainments, een wereldwijde leider in location-based entertainment (met merken als LEGOLAND®, Madame Tussauds en SEA LIFE Centres), de komst van het gloednieuwe LEGO Discovery Centre naar Brussel aan.

De werken aan ’s werelds allereerste next generation LDC ter wereld verlopen volgens plan. De niet te missen hotspot voor gezinnen en scholen zwaait op 24 juni 2022 de deuren open voor het grote publiek in Docks Bruxsel. Kinderen en hun familie zijn welkom om samen te spelen, ontdekken, creëren en plezier te maken in het gloednieuwe belevingscentrum waar LEGO® centraal staat. ​

Een maand geleden werd de job der jobs voor iedere LEGO fan ingevuld. Sieber Bulteel won tijdens een spannende bouwwedstrijd op het Brick Factor event de titel van Master Model Builder, dé spilfiguur en het gezicht van het LDC. Hij zal in het LEGO Discovery Centre duizenden kinderen begeleiden en helpen bij het bouwen met LEGO stenen tijdens talrijke workshops. Maar Sieber is niet de enige die in het nieuwe belevingscentrum zijn droombaan zal uitoefenen. Uiteindelijk zullen er in het LDC 40 tot 45 mensen tewerkgesteld worden waaronder twee assistenten voor de Master Model Builder, playmakers, management, … Wil jij ook graag werken in dit gloednieuw belevingscentrum? Neem gerust een kijkje op https://www.legodiscoverycentre.com/brussels/nl/

Het LEGO Discovery Centre wordt een plek waar je fantasie en creativiteit geen grenzen kent. Een geweldig indoor avontuur van meer dan 3.000 m²waar volwassenen en kinderen samen creëren en spelen terwijl ze zich een weg banen door 12 zones; van bouwavonturen tot interactieve rides. Het LEGO Discovery Centre is de thuis voor elke LEGO avonturier.

Welke 12 zones zullen er te zien zijn in het LEGO Discovery Centre?

1. DUPLO PARK

Leef je uit in het DUPLO Park! Ontmoet een brullende dinosaurus, draai aan het rad in de grote bouwuitdaging en leef je uit in de baksteengroeves. Hier kunnen de kleinste bouwers en hun familie samen leren en spelen, puzzels oplossen, bouwen met LEGO® DUPLO® en gaan kijken naar de eendjes in de DUPLO eendenvijver!

2. BOUW AVONTUUR

Spring over een krokodil in de jungle, maak een looping over lava en rij door de woestijn! Alles is mogelijk met LEGO. Een heel gebied gewijd aan het spelen en creëren met LEGO stenen, dit is waar de verbeelding op hol slaat en creatieve vaardigheden op de proef worden gesteld!

3. MINI WORLD

Verken en speel in een vernieuwde wereld van geweldige LEGO bouwwerken! Gemaakt met meer dan 1,5 miljoen LEGO stenen, vliegen vliegtuigen over de hoogste torens, verandert de dag in de nacht en sluipen er ook wat lokale bezienswaardigheden de skyline binnen. Kan jij ze herkennen?

Bouw en test de sterkte van je wolkenkrabber op de verschillende aardbevingstafels. Voeg je eigen bouwwerk toe aan het stadslandschap.

4. IMAGINATION EXPRESS

Reis door een oversized LEGO wereld tijdens een onvergetelijke treinrit. Plons in een reusachtig bubbelbad, val door het afvoerputje in de oceaan op weg naar de ruimte. Langs het spoor zijn er spelpunten te verzamelen, maar je moet wel de ruimtepiraten en mollen afweren, want die zullen niet blij zijn je te zien!

5. MAAK JE MINIFIGUUR

Laat je vergezellen op je avontuur en bouw je eigen LEGO Minifiguur. Kies uit een biljoen LEGO hoofden, lichamen, benen, … om je eigen minifiguur te bouwen. Maak de gekste, de coolste of de harigste van allemaal. Laat je fantasie de vrije loop ​ en crëer je eigen minifiguur!

6. CREATIEVE CLUB

Knutsel met LEGO stenen in de Creatieve Club. Onze geweldige Playmakers helpen de gasten een handje, laten hun fantasie de vrije loop en helpen met het aanpassen van creaties. Dagelijkse bouwactiviteiten van mozaïek maken tot portretten schilderen met LEGO zullen je inspireren op je creatieve reis.

7. LEGO BOOM DER VERBEELDING

Laat je fantasie de vrije loop bij de LEGO boom der verbeelding. Plant je eigen LEGO ideeën op de stam of in de takken en laat je inspireren door de Master Model Builder en zijn team. Ze dagen jou elk uur uit met leuke bouwactiviteiten. Onze Playmakers zullen je helpen je creatieve spieren te laten werken in deze geweldige bouwzone voordat je een foto neemt en naar je volgende avontuur gaat.

8. HET LEGO CAFÉ

Mr Corn on the Cob heet u welkom in het LEGO café! Neem een pauze, pak wat te eten en vergeet niet het LEGO DUPLO paard te voeren voordat je gaat. Zij staat op stal in de speelruimte en is altijd op zoek naar haar speciale lekkernijen!

9. HELDEN AVONTUREN

LEGO® City ontmoet LEGO® NINJAGO® in de snelle helden avonturen. Word de ster in je eigen verhaal. Doorloop de LEGO laserdoolhof, bedwing een klimmuur en kijk hoe snel je gaat in een te gek actiespel. Er zijn ook bouwactiviteiten om aan mee te doen en een soft play speelgebied waar de kinderen zich kunnen uitleven. ​

10. 4D BIOSCOOP

Bereid je voor op een adembenemende 4D bioscoopervaring! Neem plaats in de 4D bioscoop die beschikt over een eigen weersysteem, waar LEGO films tot leven komen en buitengewone avonturen beginnen.

11. DE WORKSHOP

Wil je je LEGO bouwwerken naar een hoger niveau tillen? Kom langs in de workshop en ontmoet onze Master Model Builder. Hij zal je begeleiden bij het bouwen van speciale LEGO bouwwerken. Leer een aantal unieke insider tips & tricks die je vaardigheden zullen verbeteren en je verbeelding overuren laten maken!

12. RUIMTE MISSIE

Reik naar de sterren in een buitengewone bouwervaring van LEGO® Tech. Ontwerp en bouw een LEGO ruimteschip, neem het roer over en lanceer in de digitale universum . 5-4-3-2-1… lift off! Zoom door de sterrenstelsels opjouw eigen ruimteavontuur, en om het nog leuker te maken, kunnen vrienden en familie via het scherm meevolgen.

Om de capaciteit in het nieuwe LEGO Discovery Centre te beheren wordt er gewerkt met vooraf gereserveerde online tijdsloten. Zo kan iedereen rekenen op een onvergetelijk en veilig bezoek. De ticketverkoop gaat van start op 5 mei.

Meer informatie: www.legodiscoverycentre.com/brussels/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *