Landal en Shimano spelen in op vierde etappe Tour de France Femmes rond de Cauberg

Woensdag 14 augustus 2024 vindt de vierde etappe van de Tour de France Femmes plaats in Valkenburg. Opnieuw speelt De Cauberg een opvallende rol. Eigenlijk moet de beklimming van 137 meter ‘een eitje’ worden genoemd. Na de start- vanaf het Shimano Experience Center – volgt dus officieel de  ‘Col de Cauberg’.

De plek is legendarisch door de jaarlijkse Amstel Gold Race. Overigens zullen de rensters in deze vierde etappe 122 heuvels tegenkomen in de aanloop naar echte beklimmingen, later in deze Tour de France Femmes. Ze  trotseren dan bergen als de Alpe  d’Huez (1860 meter) en de Grand Bornand (1300 meter).

De startplaats van de Tour de France pour femmes van de 4de etappe is bij het Shimano Experience Center. De route leidt dan de Cauberg op en gaat daarna naar de Limburgse heuvels, de Voerstreek en de Ardennen. De aankomst is in Luik op de Quai des Ardennes. Voor het stadje Valkenburg is het een mooie opsteker na de grote overstromingen van het plaatsje aan de Geul in 2021. Voor de horeca komt dit fietsevenement goed uit, veel publiek zal blijven hangen en ongetwijfeld de terrasjes bevolken.

Wall of Fame

Het Kasteeldomein Cauberg van LandalGreenparks heeft in haar 20-jarige bestaan attent ingespeeld op het fenomeen wielrennen.  In het vakantiepark is een ‘Wall of Fame’ aangelegd met namen van belangrijke wielrenners. Legendarische wielrenners zoals Jan Jansen, Joop Zoetemelk. Annemiek van Vleuten en Eddy Merckx zijn vereeuwigd op bordjes van alleeën in het park. Op de hoofdentree van het park komen gasten onder meer de bolletjestrui, de witte en groene truin en de gele trui tegen en zijn wielrenners met kunstwerken uitgebeeld. De nieuwe Amstel Gold Race Wall laat zien dat fietsen in de top drie staat naast wandelen en ontspannen. Dit jaar vierde Kasteeldomein De Cauberg haar 20-jarige bestaan. Parkmanager Gert Veenhuizen ontving in juni van de gemeente “de Engel van Verdienste ‘ voor zijn inspanningen op het gebied van wielerevenementen.

Testcenter fietsmerken

Het Shimano Experience Center is in 2019 aangelegd. Het is een modern voorlichtings- en belevingscentrum voor wielrenners, mountainbikers, gravelbikers en e-bikers.  Operationeel manager Mike Jongen: ”We vertegenwoordigen het Japanse merk Shimano en hebben als doel de onderdelen te laten zien. In vijf jaar zijn we uitgegroeid tot een testcenter voor de professionele en de recreatieve fietser. De nieuwste modellen van bekende merken als Canyon, Orbea , Merida en Scott zijn te zien en kunnen getest worden. Verder zijn we betrokken bij ruim 185 evenementen en hebben we jaarlijks 160.000 bezoekers. Fietsen van bekende Nederlandse wielrenners kunnen hier bekeken worden, zoals die van Tom Dumoulin, Jan Jansen en Mathieu van der Poel.

Kortom, zowel  Landal GreenParks Cauberg als het Shimano Experience Center benadrukken dat de omgeving van Valkenburg voor wielrenners en recreatieve fietsers het absolute Mekka is.

Meer informatie:

Landal kasteeldomein de Cauberg

Shimano Experience Center

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *