Klantvriendelijkheid is het centrale thema van de Week van de Toegankelijkheid

Dit jaar staat de Week van de Toegankelijkheid ( 1 t/m 6 oktober) in het teken van klantvriendelijkheid. Een klantvriendelijke ondernemer of organisatie houdt rekening met de wensen en mogelijkheden van alle klanten, dus ook met die van mensen met een beperking. Hoe klantvriendelijker een ondernemer of organisatie wordt, hoe meer mensen gebruik kunnen maken van de producten of diensten. Dat maakt de samenleving toegankelijker en biedt ondernemers kansen voor het realiseren van een betere bezetting en een hogere omzet.

Vooral lokaal georganiseerd
De lokale initiatieven zijn vaak afkomstig van lokale gehandicaptenplatforms. Zij organiseren in hun eigen gemeente rondom de Week een activiteit over toegankelijkheid. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn toegankelijkheidschouwen van een winkelcentrum, scootmobiel tochten, of andere activiteiten rondom horeca/recreatie.

Aan het organiseren van een activiteit rondom de Week zijn geen voorwaarden aan verbonden. Iedereen kan mee doen en een eigen invulling geven aan het thema, zolang het over toegankelijkheid gaat voor mensen met een beperking. Recreatiebedrijven die graag mee willen doen, worden door de organisatie VCP in contact gebracht met lokale initiatieven, zodat zij ook voorzien zijn van goede informatie.

Recreatie kennisdagen
Op 5 oktober wordt een feestelijke en informatieve bijeenkomst georganiseerd voor alle recreatieve ondernemers, lokale belangenbehartigers van mensen met een beperking en vertegenwoordigers van gemeenten en provincie in Drenthe. Door de bijeenkomst krijgt men een beeld van wat gedaan kan worden om de recreatieve sector beter af te stemmen op klanten met een beperking.

Tijdens de bijeenkomst:

  • ontvangt u informatie over klantvriendelijkheid en toegankelijkheid
  • geven wij inspirerende voorbeelden en concrete tips om aan de slag te gaan
  • ontmoet u anderen met wie u goede voorbeelden kunt uitwisselen.

Ook in andere regio’s worden bijeenkomsten georganiseerd. Binnenkort wordt op onderstaande website meer informatie bekend gemaakt over een regionale bijeenkomst in Brabant.

Meer informatie:
Week van de toegankelijkheid

Direct aan de slag met toegankelijk in de recreatie? Bestel het boekje over toegankelijkheid bij Pleisureworld

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *