Het Youseum-concept gaat internationaal expanderen

‘Instagrammuseum’ Youseum heeft in een investeringsronde 3 miljoen euro opgehaald. Het nieuwe kapitaal gaat Youseum gebruiken om sociale media musea te openen in Europa en de MENA-regio. De eerste internationale locaties zullen begin 2022 opengaan in Duitsland en Zweden.

(foto door Ewout Huibers – ontvangen via Youseum)

Youseum heeft momenteel twee locaties in Nederland. De eerste locatie opende in 2019 als pop-up in Amsterdam. Hoewel de eerste lockdown niet lang na de opening werd afgekondigd, trok Youseum in het eerste jaar 75.000 bezoekers. In juni van dit jaar ging de tweede locatie open in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam.

Koen Derks, oprichter van Youseum, haalde zijn inspiratie voor de opening van een dergelijk TikTok- en Instagram-museum uit New York, waar hij jarenlang als bankier werkte. Daar waren al diverse pop-up musea gericht op het maken van creatieve foto’s en videos om die te delen op platforms als Instagram en TikTok. 

“In een tijd waarin jongeren de behoefte hebben om online te delen wat zij offline meemaken, versmelt Youseum deze beide ervaringen. Dit doet Youseum door bezoekers mee te nemen op een interactieve tour door experiences die specifiek zijn ontworpen om content te creëren voor social media-kanalen”, zegt Derks. 

Joep Heusschen, COO en mede-oprichter: “Zie het als de ultieme artistieke speeltuin voor volwassenen. Wel willen we meer bieden dan alleen een offline speel-ervaring. We nodigen bezoekers uit om na te denken over de rol van sociale media in ons dagelijkse leven”.

Derks gelooft dat sociale media een blijvertje zijn. “Mediums als Instagram en TikTok zullen misschien worden vervangen door nieuwe social media platforms, maar online delen wat we meemaken is een trend die blijft.” 

De nieuwste Youseum-locaties zullen worden geopend in Westfield Mall of Scandinavia in Stockholm en in Westfield CentrO, in Oberhausen.

bron en meer informatie: www.youseum.nl/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *