Groeispurt voor EuroParcs De Hoge Kempen in het Belgische Zutendaal

EuroParcs De Hoge Kempen in Zutendaal blijft maar doorgroeien en differentieert verder in het aanbod van typen accommodaties. “Afgelopen zomer zijn in ons vakantiepark weer nieuwe accommodaties opgeleverd en boekbaar gemaakt”, vertelt de nieuwe parkmanager Robert Haan, opvolger van Elwin Nieuwenhuis. “Hij gaat zich nu meer bezighouden met de ontwikkeling van projecten.”

Robert Haan werkt ruim een halfjaar als parkmanager. Hij heeft het uitstekend naar zijn zin en is natuurlijk blij dat het park weer uitbreidt. Zelf woont hij in Maastricht, een halfuur rijden van Zutendaal. “De uitbreiding betreft nieuwe comfortrooms, wellness-suites (met sauna), Tiny Houses en kindercottages. De kindercottages zijn voorzien van slaapkamers met kinderthema’s en een omheining voor de veiligheid”.

Ook meldt hij verbeteringen in de horeca die nu door een lokale ondernemer wordt gerund. Aan een binnenspeeltuin is de laatste hand gelegd, zodat die onlangs kon worden geopend. Vorig jaar was al een waterspeeltuin aangelegd en waren meerdere duurzame speeltuinen verspreid in het park aangelegd. “Met de recent gereedgekomen comfortrooms en wellnesssuites kunnen we spreken van een verhoogd kwalitatief aanbod”, stelt Robert Haan.

Lakehouses aan surfplas

“De voorbereidingen voor de bouw van 39 vakantiewoningen-lakehouses- aan de surfplas zijn eveneens in volle gang,” voegt hij eraan toe. Wanneer die gerealiseerd zijn, zal het park over 273 vakantiewoningen beschikken. De Hoge Kempen, ligt direct aan het fietsknooppuntennetwerk van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het park is daarom bijzonder geschikt voor fiets- en wandelvakanties. Via het park kunnen allerlei typen fietsen worden gehuurd. Op loopafstand van het park ligt het openluchtzwembad ’t Soetedal’. Voor gasten van EuroParcs is de toegang in het seizoen gratis.

Kortom: er kan zeker worden gesproken van een groeispurt van dit Belgische park. De genoemde uitbreidingen hebben meer balans gebracht in de verblijfsaccommodaties. “Tot voor kort stond bij de ingang van EuroParcs De Hoge Kempen, een opgepimpte Eriba-caravan met het logo van het park. Die hebben we nu verplaatst naar het glamping gedeelte. Het staat symbolisch voor de upgrade van het park. “, vertelt Robert Haan glimlachend.

Meer informatie: www.europarcs.nl/vakantieparken/belgie/limburg-(be)/hoge-kempen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *